BIST 10.944
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.505,24
HABER /  GÜNCEL

Başbuğ'un planı Işık'ı söndürdü

YAŞ krizi çözüldü ama perde arkasında yaşananlar hakkında ortaya adılan iddialar konuşuluyor.

Abone ol

Hasan Iğsız'ı istemeyen hükümet ile Başbuğ'un kapışmasında olan Atilla Işık'a mı oldu? Taraf yazarı Mehmet Baransu'nun kulis haberinde çarpıcı iddalar yer alıyor.

Buna göre Başbakan'a rest çekmek isteyen Başbuğ, dört komutanın istifaları için imza aldı ama sadece Atilla Işık'ınkini iletti.


"Toplu istifa tehdidi sonuç vermeyince Işık üzerinden Iğsız'da ısrarcı olan Başbuğ'un direnişisonuç vermedi ve olan Işık'a oldu" görüşü Ankara kulislerinde konuşuluyor.

KOMUTANLARDAN DİLEKÇE ALDI

Kararname sonrası Başbuğ'un Iğsız formülü Çankaya ve hükümetten geri dönünce Başbuğ, toplu istifa resti çekme kararı aldı. Kuvvet komutanlarından emeklilik dilekçelerini aldı.

ATİLLA IŞIK RESTİ DE TUTMADI

Ertesi günü bir sürpriz yaşandı. Sadece Atilla Işık'ın dilekçesi Savunma Bakanlığı'na iletildi. Karar Işık için de diğer kuvvet komutanları için de şaşırtıcı karşılandı. Başbuğ Işık'a planın gerekçelerini anlattı.

TOPLU İSTİFA RESTİ

Bu duruma göre Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan Necdet Özel Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, Genelkurmay 2. Başkanı Aslan Güneri'nin de Jandarma Genel Komutanlığı'na atanması planlandı. Böylece Necdet Özel'in önü kesilecekti. Eğer yine hükümet karşı çıkarsa kendisi ve diğer üç komutanında topluca istifa edeceği mesajı verilecekti. Plan buydu ancak hükümet ve Çankaya bu formüle de soğuk baktı ve bütün seçeneklerin masaya olduğu mesajını verdi.

Kararlı tutum sonrası Karargah geri adım attı ve Erdal Ceylanoğlu Kara Kuvveetleri Komutanığı'na Kıvrıkoğlu da 1. Ordu'ya atandı. İşte bu karmaşık ve gerilim dolu günler sonrası geride Atilla Işık'ın dilekçesi kaldı.