BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.413,31
HABER /  GÜNCEL

Dünya bu penaltıyı konuşuyor

Yeşil sahalarda böylesi penaltı görülmedi.

Abone ol

"Amatör kümede oynanan bir maç bu kadar önemli mi?" diye sorabilirsiniz haklı olarak. Ancak bu karşılaşmayı farklı kılan penaltı atışında yaşanan tuhaflık. Böylesi bir durum belki de çok uzun yıllar yaşanmayacak.

Top önce üst direğe çarptı sonra gözden kayboldu. Sevinçle kalesini terkeden kaleciye ders, üzüntüyle yerde kalan futbolcuya teselli gibi ağlarla buluştu.

TEKRARLANABİLİR

İtalya'da amatör ligde mücadele eden Termeno ile Dro arasındaki eleme usulü play-off maçının yeniden oynanması gündemde. 

Bu olay üzerine tüm gözler olan biteni ceza alanında izleyen hakemin vereceği karara çevrildi. Hakem, atışı gol olarak kabul etmedi. Bu pozisyon spor otoritelerinin de aklını karıştırdı.

Dün yapılan açıklamada, bu maçın spor kuruluna gittiği, hakem raporları analiz edildikten sonra penaltının düzensiz olduğuna ve oyunun devam etmesi gerektiğine karar verilebileceği öğrenildi.

Maçta, eşit skoru bozmak amacıyla yapılan penaltı atışında bir ilk yaşanmıştı. Kullanılan atışta üst direğe çarparak metrelerce havalanan meşin yuvarlak, kalecinin kalesini sevinçle terk etmesinden sonra yere düşerek filelere gitti. Ancak, hakem bu atışın gol olarak kabul edilemeyeceğini söylemişti.