BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,86
HABER /  GÜNCEL

Dünya barışı için koşacaklar

27. Kıtalararası Avrasya Maratonu bugün koşuluyor.'Dünya Barışı İçin' sloganıyla yapılacak koşuyla köprü güvenliği nedeniyle katılım 75 binle sınırlı tutuldu.

Abone ol

27. Kıtalararası Avrasya Maratonu bugün İstanbul'da koşulaşacak. Bu yıl "Dünyada Barış İçin" sloganıyla koşulacak maraton öncesinde Boğaziçi Köprüsü'nde düzenlenecek "Barış Şenliği"nde havaya balonlar ve güvercinler uçurulacak. Avrasya Maratonu'na katılacak protokol, Boğaziçi Köprüsü'nün tam ortasında, Asya'dan Avrupa'ya geçişi temsilen çizilen çizgide Türk ve yabancı ülkelerden gelen çocuklarla buluşacak.
Şölene dönüşecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sağında ve solunda yer alacak yabancı ülkelerden gelen çocuklarla birlikte "dünyada barış" mesajı verecek. Başkanın konuşmasından sonra, ülke bayraklarının asılı olduğu 60 adet büyük balon, 20 bin adet normal balon ve 50 adet beyaz güvercin gökyüzüne uçurulacak.

75 bin kişi koşacak

Organizasyon kapsamında, her yıl renkli görüntülere sahne olan Halk Koşusu da yapılacak. Acıbadem Köprüsü altında saat 09.30'da başlayacak 8 kilometrelik koşu, Boğaziçi Köprüsü, Mecidiyeköy girişi, Mecidiyeköy, Şişli Camii önünden Şişli, Osmanbey ve Harbiye'nin ardından Taksim Meydanı'nda tamamlanacak. Köprü güvenliği nedeniyle bu yıl da Halk Koşusu'na katılım 75 bin kişi ile sınırlı tutuldu. Bu arada Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü Sakinleri de Halk Koşusu'na katılacak. Halk Koşusu'nun başlayacağı yer olan Acıbadem Köprüsü'ne Darülaceze'ye ait servislerle getirilecek 60 Darülaceze sakinine 10 kişilik personel de eşlik edecek. Çoğunluğu erkek sakinlerden oluşan grupta 20 Darülacezeli bayan ve Darülaceze Çocuk Evi'nde yaşamını sürdüren 16 çocuğun da bulunacağı bildirildi.

42 kilometre 195 metrelik koşu

Maratonunun güzergahı ve kapanacak yollar şöyle:
Boğaziçi Köprüsü, Mecidiyeköy, Şişli Camii önünden Şişli, Osmanbey, Harbiye, Taksim, Tepebaşı, Şişhane, Unkapanı Köprüsü, Saraçhane, Haşim İşcan Geçidi, Aksaray, Yenikapı sahil yolundan Ataköy, Ataköy'de Demir Motel karşısındaki alt geçitten geri dönülecek. Yine sahil yolunu takiben Yedikule, Yenikapı, Kumkapı, Sarayburnu, Eminönü, Karaköy, Fındıklı, Kabataş, Dolmabahçe kavşağından Nişantaşı'na devam edilecek ve BJK İnönü Stadı içinde sona erecek.

Koşu yağışlı geçecek

İstanbul Valiliği, ilde bugün beklenen sağanak yağış konusunda kamu kurum ve kuruluşlarını uyardı, vatandaşların da alınan tedbirlere duyarlı olmasını istedi. Afet Yönetim Merkezi'nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporuna göre, İstanbul'un yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği ve bugün boyu etkili olacağının tahmin edildiği belirtildi.