BIST 10.177
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.400,83
HABER /  GÜNCEL

Alemdaroğlu’nun son ümidi tükendi

İstanbul Üniversitesi Eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun son ümidi de tükendi. İstanbul 6. İdare Mahkemesi Alemdaroğlu'nun rektör olma talebini reddetti.

Abone ol

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Kemal Alemdaroğlu'nun yeniden rektör olma talebini reddetti. Mahkeme, yargı kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle YÖK'ün isteği ve Cumhurbaşkanı'nın onayıyla İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nden alınan Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun açtığı davada ‘yürütmeyi durdurma' isteğini kabul etmedi.

Danıştay'ın, İstanbul İdare Mahkemesi'nin Alemdaroğlu'nun aleyhindeki kararını 12 Temmuz 2005'te bozması ile ‘rektörlüğe geri dönme umudu' doğan Alemdaroğlu'na kötü haber yine İdare Mahkemesi'nden geldi. Önce ‘Cumhurbaşkanlığı’nın bir işlemi olduğu için görevsizlik' kararı veren, sonra Danıştay'ın ‘davanın esastan görüşülmesini isteyerek geri göndermesi' üzerine dosyayı yeniden ele alan İdare Mahkemesi, Cumhurbaşkanlığı’ndan da savunma istedi. Mahkeme 21 Eylül 2005 tarihli kararında, ‘İdari Yargılama Usul Kanunu'nda öngörülen şartların birlikte gerçekleşmediği' sonucuna vararak yürütmeyi durdurma isteğini reddetti. Mahkeme davayı ‘esastan' görüşmeye devam edecek. Alemdaroğlu, yargı kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 3 Eylül 2004 tarihli kararı ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından rektörlük görevinden alınmıştı.

Haber: İbrahim Asalıoğlu,
Kaynak: