BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,90
ALTIN 2.441,35
HABER /  GÜNCEL

Dündar ile Gülen'in arasını kim bozdu?

Uğur Dündar'dan Gülen Cemaati'ne veryansın etti.. Gülen zamanında Dündar'a övgü dolu mektuplar yollamış.

Abone ol

GAZETECİLER.COM

Star Haber anchormeni Uğur Dündar son günlerde bir çok TV programında boy gösteriyor. Dündar'ın hayatını anlatan ve gazeteci Nedim Şener'in kaleme aldığı 'İşte Hayatım' adlı kitabın tanıtımı amacıyla çok sayısa söyleşi veren usta gazeteci bu kez SKY Türk ekranlarında Enver Aysever'in sorularını yanıtladı.

Dündar, kitaptaki bir çok detayla gündeme gelirken bu kez hayli ilginç bir anektodla dikkat çekti. Enver Aysever'in medyanın güncel tartışmalardaki yerini sorması üzerine söz alan Dünda yaşadığı zorlukları nlatmaya başladı ve konuyu Fethullah Gülen Cemaati ile yaşadığı olaylara getirdi.

"Ben zamanında Gülen Cemaati ve okullarına dönük servis edilen karalama amaçlı haberlere itibar etmeyerek Gülen'in taktirini kazandım. Hatta kendisinin şahsıma övgülerini içeren mektuplar aldım. Ancak Ergenekon iddianamesi tamamlandıktan sonra davaya olan güvensizliğim nedeniyle şimdi de o cemaatin hedefi haline geldim. Cemaatin yayın organlarında hakkımda olumsuz anlamda, iftira içeren o kadar çok şey yazıldı söylendi ki. Oysa zamanında bizzat Fethullah Gülen tarafından takdir ve övgü dolu mesajlar, mektuplar almıştım."

DÜNDAR ERGENEKON DAVASINA NEDEN MESAFELİ DURUYOR?

Dündar Aysever'in sorusu üzerine Ergenekon davası hakkındaki görüşlerini de tekrar dile getirdi. Davanın çıkış noktası olan İstanbul Ümraniye'de el bombalarının ortaya çıktığı günlerde büyük bir heyecanla olaya eğildiklerini söyleyen Dündar sürecin devamını şöyle anlattı.

"Biz o el bombaları ortaya çıktığında büyük bir heyecanla habere sarıldık. Hatta ben hemen arkadaşımızı Beşiktaş adliyesine gödererek savcı Zekeriya Öz'le görüşmesini istedim. Öz, arkadaşımıza 3-4 ay sonra davanın bir çok önemli isim etrafında genişleyeceğini biraz daha beklememiz gerektiğini söyledi. Ancak iddianame bittiğinde gördüm ki benim gibi hayatı boyunca çetelerle, mafyayla, yasadışı oluşumlarla hiç bir ilgisi olmayan hatta onlarla mücadele etmiş birinin o çeteler içindeki bazı insanlarla arkadaş gibi gösterilmiş. O noktada bu iddianameye olan inancımı kaybettim."