BIST 9.139
DOLAR 32,36
EURO 35,04
ALTIN 2.324,67

Dün Selahaddin Eyyubi bugün R.Tayyip Erdoğan!..

İslam tarihi nasıl ‘İslam’ın kılıcı’ olarak Selahaddin Eyyubi’yi hayırla yad ediyorsa yarında Tayyip Erdoğan’ı ”İslam’ın cesur yüreği’ olarak yad edecektir.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin ardından  yaşanan gelişmelerin ardından bütün dünya bir gerçeği iyice anladı..

Müslümanların  lider ülkesi Türkiye’dir, lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır…

Erdoğan’ın ortaya koyduğu  irade BM’den çıkarttığı karar  hem Türk milleti hem de İslam dünyası adına  bir gurur abidesi olmuştur..

ABD’nin karşısına haktan yana dikilerek dünya ülkelerini kendi haykırışı etrafında buluşturmak  kolay mı?

Bakın tarih kendi dönemlerinin şartlarına göre kahramanlarını ortaya çıkarır ve hayırla ve dua ile yad eder!..

İlk kıblemiz olan Kudüs tarihi de öyledir…

Kudüs önce Hristiyanların sonra da Siyonizm’in hedefi olarak kuşatıldı, zulüm gördü, çok çileler çekti..

Bugün yine ilk kıblemiz, bereket şehri, adalet yurdu huzursuz ve mutsuz.

Ama sahipsiz değil!...

Göğsü iman dolu cesur bir adam var..

İşte  ABD’nin  Kudüs’ü İsrail’in başkenti sayan kararını yok hükmünde sayan ve bunu BM’deki oylamada bütün dünyaya saydıran cesur yürek adamın adı Recep Tayyip Erdoğan olmuştur…

Selahaddin Eyyubi'den Tayyip Erdoğan'a tarih tekerrür ediyor adeta!

Ne yapmıştı Selahaddin Eyyubi!..

***

Bugün olduğu gibi o dönemde de (1099) İslam alemi derin bir sessizlik içinde ve parçalanmış haldeydi. 

Hatta bugünkü  Fahrettin Paşa’yı hırsızlıkla suçlayan o küstah Arap bakanı gibi ihanet içerisinde olanlar vardı!.

İşte o dönem Kudüs’ü tekrar fetheden, bütün dinlere burada yaşama fırsatı veren örnek bir şahsiyet, asil, örnek bir Müslüman ve takva sahibi bir kumandan ortaya çıkmıştı...

O kahraman Selahaddin Eyyubi’ydi..

Amacı yalnızca Allah’ın rızasını kazanmak,  mazlumların yolunu aydınlatan bir meşale olmaktı…

-İşte bugün  O  hak meşalesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinde …

Eyyubi o öyle içli bir liderdi ki, 2 günde 40 bin Müslüman’ın katledildiği 1.Haçlı işgalinde, Süleymaniye Tapınağı’nda akıtılan Müslüman kan seviyesinin diz boyunu aştığı, insanların kol ve bacaklarından sokakta yürünemeyen katliamı yüreğinde hissediyordu. Büyük bir gaflet içerisinde olan İslam camiası da Selahaddin Eyyubi  sayesinde biraz ses getirmişti.

-İşte bugün İslam dünyası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu duruş nedeni BM’ye damgasını vurdu…

Eyyubi Hiç gülmüyor Peygamberimizin   emaneti Miraç’a yükseldiği  ilk kıblemizin bulunduğu topraklarda, Hz. Ömer’in emaneti bir kenttin Haçlılar tarafından işgal edilmesini  içine sindiremiyordu. Çocuğunu kaybetmiş bir ana gibi oradan oraya koşturuyor, Müslümanları cihat a çağırıyordu.

-İşte bugün  Recep Tayyip Erdoğan önce İslam dünyasını İstanbul’da toplayarak dünyaya ‘Filistin’in başkenti  Kudüs’tür’ kararı  ardından BM’ye ABD’ye gecik vermeyen kararı çıkarttı..

Eyyubi üzüntüsünün nedenini soranlara “Kudüs ve Mescid’i Aksa Haçlıların işgalinde olduğu müddetçe ben nasıl olurda gülebilirim, istediğim gibi rahat yemek yiyebilirim ve hele nasıl gözüme uyku girebilir” diyordu.

-İşte bugün  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “ Kudüs Türkiye’nin kırmızı çizgisidir. Kudüs İstanbul’dur. Sessiz kalamayız” diyerek Kudüs’ü sahipsiz bırakmadı.


Eyyubi iyi bir asker ve komutandı. Kısa sürede adalet anlayışı ve şöhreti Kuzey Afrika’yı, Trablus’u, Yemen’i aştı. Adına hutbeler okunmaya başladı. Parçalanmış Müslüman güçleri bir araya getirdi. Asaleti, cesareti ve kudretiyle kısa zamanda bütün İslam coğrafyasında ün saldı.

-İşte bugün  İslam coğrafyasında mazlum ülkeler liderleri olarak Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ı görmeye başladı..

Ve sonunda  bütün dünyaya hak dinin gücünü göstermenin zamanı gelmişti. Son kez duasını etti. Ardından  ilk kıblenin yolunu tuttu. 1187’de imanını, gücünü ve azmini gören Haçlılar mağlubiyeti kabul edip  şehrin anahtarını muzaffer komutana teslim ettiler. Müslümanlar, Haçlıların doğu sahiline gelişinden bu yana  ilk kez böyle bir zafer kazanmıştı..

Bu zafer mücahit komutan Selahattin Eyyübi’ye nasip oldu. Ordusuyla Kudüs’e girdiği gün aynı zamanda Hz. Muhammed (S.A.V)’in Mekke’den Kudüs’e mucizevi şekilde götürüldüğü, müjdeler aldığı Miraç’ın yıldönümüydü.

Bu galibiyetle Kudüs ait olduğu yere İslam’a döndürülmüştü.

Muzaffer komutan ilk olarak sevinç gözyaşlarıyla Mescid-i Aksa’ya geldi. Haçlılarca tahrip edilen Mescid-i Aksa’yı kendi elleriyle süpürdü, gül yağıyla yıkadı.

Artık Kubbetü’s Sahra’daki haç indirilmiş, 88 yıldır duyulmayan ezan sesi tekrar şehri nurlandırmıştı. Mescid-i Aksa’da ilk Cuma namazı kılınmış, şehirde Müslümanların hakimiyetinde 8 asır sürecek olan barış dönemi başlamıştı.
 
Mağlubiyetin şokundan çıkan Haçlılar, Müslümanları tamamen Kudüs’ten atmak için sinsi sinsi güçlü bir ordu toplamıştı. Sayıları çok fazla olan bu ordu karşısında mücadelede biraz tereddütlü kalan askerlere Selahattin Eyyübi şöyle seslenmişti. 

“Mademki ölümden korkuyoruz, niçin evlerimizde çoluk çocuğumuzla zevk-i sefa içinde yaşamıyoruz. Bizim vazifemiz düşmanın azlığını veya çokluğunu mukayese etmek değil, onun karşısına çıkmaktır.”

-İşte bugün  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam dünyasını Kudüs’e sahip çıkmaya bu sözlerle davet etmedi mi?

Ve nitekim imanlı komutanın ordusu kendisinden sayıca çok olan Haçlı ordusunu durdurdu. Böylece mücahit komutan, üstünlüğünü bir kere daha ispat etmişti. Kudüs ve Ortadoğu’daki İslam varlığının yok edilmesinin imkansızlığını ispatlamıştı.

-İşte bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bunun için mücadele etmiyor mu?

Ancak zaman içinde Kudüs’ün uzun soluklu barışı yine Haçlı zihniyetiyle bozuldu. Cennet mekan 2. Abdülhamit Han’ın varlığında hiçbir şey yapamayan Yahudi ve Haçlılar ona karşı birleşti.

Tahttan indirilmesinin ardından da 1918’e kadar barış içerisinde yaşayan Kudüs’e girdiler. İngilizlerin buraya girmesindeki amacı Yahudilere bir devlet kurmaktı.
Ve nitekim 1948’te Ortadoğu’daki bütün huzuru bozan insanlığı hiçe sayan Siyonist devlet İsrail kuruldu. (1)

***

Son hainlik ise işte ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesi oldu…

Tıpkı Selahaddin Eyyubi’nin mücadeleye başladığı ilk gün gibi  bugün Kudüs’ün ve Mescidi Aksa’ nın kurtarılması için mücadele eden Türkiye dışında tek bir demokratik ülke yoktu!..
 
Selahaddin Eyyubi’nin mücadele azminin sırrı Filistinli veya Arap olmasında değil, şuurlu bir Müslüman olmasındaydı. …

-İşte bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk milletinin bir evladı olarak  iman dolu kalbi  gibi

Bugün ABD’den ve Siyonist İsrail’den korkmadan mücadele eden Selahaddin Eyyubi olabilme azminde bir Recep Tayyip Erdoğan var!

’Dünya beşten büyüktür’ diye her defasında haykırıyor.

ABD’nin Kudüs oyununa karşı ayağa kalkıyor..

İslam birliğini topluyor…

Madem öyle ’Kudüs Filistin’in başkentidir’ kararı çıkartıyor..

Konuyu tek başına BM’ye taşıyor…

ABD ve İsrail’in  bütün şantajlara rağmen BM’den ezici bir üstünlükle  bir karar çıkartarak  Trump’a  tokatı basıp Kudüs’e sahip çıkıyor…

Reis'in mimarı olduğu BM'de ki bu karar hem İslam hem de Türk tarihi adına bir Milat olmuştur...

Hiç bir şey artık eskisi gibi olmayacaktır...

Recep Tayyip Erdoğan Allah uzun ömürler versin yarınlarda  adından hayırla dua ile yad edilecek bugün alnından öpülecek adamdır...

Üstat Fatih Tezcan’da  çok güzel özetlemiş;

"30 Ocak 2009’da Davos’tan havalanan ‘ONE MİNUTE’ kelebeği 21 Aralık 2017’de BM’de 128 ülkenin yüreklerine konduysa…

O gün İsrail, bugün hem ABD hem İsrail rezil olduysa…

Dünya Recep Tayyip Erdoğan ile gurur duymalıdır."

O  nedenle;

Çağımızın  yeni Selahaddin Eyyubi’si Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.Bu unvanı rahmetli anacığının ak sütü gibi helalinden hak etmiştir.

Dün İslam’ın kılıcı Selahaddin Eyyubi..

Bugün İslam’ in cesur yüreği Recep Tayyip Erdoğan… 

Son söz şudur;

Tam bitti derken

Allah  yetişir kulunun imdadına

O bitti demeden bitmez..

Ol derse hemen olur...Ahal Aratoğlu

Hayırlı Cumalar sevgili okurlar..

Kyn: (1) İstanbul Tarih/17 Mart 2017 Ayhan Çiftçi