BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.523,40
HABER /  GÜNCEL

Dün Başbakan, bugün 'Gezi doktorları'

Gezi Parkı eylemleri sırasında Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'ne sığınan yaralıları tedavi eden doktorlara dava açılması, aynı caminin önünde protesto edildi.

Abone ol

İSTANBUL – Gezi Parkı protestoları sırasında Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'ne sığınan yaralı eylemcileri tedavi eden 2 doktora dava açılması, aynı caminin önünde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

İstanbul Tabip Odası üyeleri tarafından cami önünde yapılan eyleme CHP 'li milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ile Kadir Gökmen Öğüt de destek verdi.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, "Bu işin zaman aşımı olmaz. Bu yargılamada geniş anlamda Anadolu topraklarında yaşadığı bilinen ve kendisinden önceki biriken hekimlik değerlerini toplayarak dillendirdiği kabul edilen Hipokrat ve ona atfedilen hekimlik etiği kuralları değerleri ve yaklaşımı var. Bu yargılamada sadece bu ülkede bu çağda değil binlerce yıllık tarihten süzülüp gelen coğrafya ya da kavimlere göre değiştirilemeyen etik, ahlaki ve vicdani değerler var. Yargılamak bir yana bu değerleri kabul etmek hatta kabul etmek değil saygı da duymak zorundasınız" denildi.

DOKTORLARA DESTEK

Basın açıklamasının ardından cami önünde bulunan bir kadın "Burada bir avuç insan olarak sizi karşıladığımız için sizden özür diliyorum. Burada binler on binler olmalıydık. Yavrularımız bu kapıdan girerken bu kadar az olmamalıydık" dedi. Kadının bu konuşması doktorlardan alkış aldı.

24013279.jpg 

‘HEKİMLİK MESLEĞİ YARGILANIYOR’

Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tanrıkulu yıllarca avukatlık yaptığını belirterek “Böyle bir iddianame görmedim. Hekimlerin en tabi görevi yaralılara müdahale etmektir. Kendi hekimlik bilgilerini onların yararına kullanmalıdır. Ama bugün gördük ki yazılan iddianame de hekimlik mesleğinin yargılandığını görüyoruz. Bu iddianame doktorlar tarafından övünç meselesidir onur meselesidir. Bunu yazan savcılar bakımından da utanç belgesidir" diye konuştu.

TANRIKULU'YA TEPKİ

Bu sırada Tanrıkulu'nun yanına gelen yaşlı biri, "Hipokrat yaratıcımız mı bizim?" diye tepki gösterdi. Tanrıkulu bu kişiye cevap vermeden uzaklaştı. Ancak bu kişi daha sonra gazetecilere dönerek "Allah var Allah. Hipokrat Tanrı mıdır, Tanrıça mıdır? Gidin açın bakın okuyun. Burada hakaret ediyorlar camiye" şeklinde tepkisini sürdürdü.

YARDIMDA BULUNMASAK SUÇLANMALIYDIK

Camide yaralılara yardım ettiği için yargılanan doktorlardan Yasemin Dokunun ise "Bizde buraya sığındık, tıbbi yardımda bulunduk. Gözünü kaybeden kolu kırılan birçok hasta vardı. Daha önce nasıl depremde, uçakta, açık alanda yardım ettiysek burada da bunu yaptık. Aslında yapmamamız gereken durumda suçlanmamız gerekirken yaptığımız için suçlanıyoruz" dedi.