BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
HABER /  GÜNCEL

Mert'in katil zanlısının ilk sözleri YENİ HABER

Kars'ta yakalanan M. Aydın'ın katil zanlısı, Erzurum'da kameralı özel koğuşa konuldu. Balk'ın ilk sözünün 'Bilmiyorum neden yaptım' olduğu öğrenildi.

Abone ol

KARS'ta yakalanan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısı, gece yarısı getirildiği Erzurum E Tipi Cezaevi'nde 'can güvenliği' gerekçesiyle özel koğuşa konuldu.

Katil zanlısı Aykut Balk (23), Kars'ta gece yarısı çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakkında 'canavar hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmek' suçundan tutuklandı.

Mert Aydın katiliyle böyle görüntülendi İZLE

MERT'İN KATİLİNİN İLK SÖZLERİ

Linç girişimine karşı Balk, bindirildiği zırhlı araçla Erzurum'a getirildi. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık raporu alınan Balk, Erzurum E Tipi Cezaevi'ne getirildi. Katil zanlısı Aykut Balk'ın ilk sözünün 'Bilmiyorum neden yaptım' dediği öğrenildi. Cezaevinde 'can güvenliği' gerekçesiyle kameralı özel koğuşa konulan Balk'ın infaz koruma memurlarından ilk talebi ise 'Su istiyorum' oldu. İnfaz koruma memurları tarafından katil zanlısına güvenlik gerekçesiyle kağıt bardakta su verildi.

mert aydının katili aykut balk, mertin katili yakalandı, Mert Aydın'ın katili tanıdık çıktı

Kars'ta kaçırılarak öldürülen 9 yaşındaki Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın'ın katil zanlısı yakalandı. TIKLA

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETLE YARGILANACAK

Aykut Balk, önümüzdeki yargılama sürecinde Adli Tıp Kurumu'ndan tam teşekküllü 'ceza ehliyeti raporu'nun olup olmadığı yönünde rapor alınması için kuruma gönderilecek. Katil zanlısı hakkında 'tasarlayarak çocuğu veya beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiyi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile dava açılacak.

MERT'E BİR DE FOTOĞRAF ÇEKTİRTMİŞ

Emniyet Müdürü Çakmak, 36 AV 079 plakalı otomobille çekilen fotoğrafla ilgili olarak, "Aykut kendisine ait cep telefonu ile Mert'e olay yerinde fotoğraf çektiğini itiraf etti. Cep telefonunu olaydan sonra bir telefoncuya ucuza sattığını söyledi. Polisler belirtilen işyerinden telefonunu aldıklarında kırmızı oto önünde ve yanında Aykut'un fotoğraflarını buldular. İfadesinde zaten her şeyi itiraf etti. Hatta kız kaçırma olayından dolayı mı kendisini bulduğumuzu sordu. Biz de o zaman ona güvenlik ve mobese görüntülerini izlettirdik. Oto ile fotoğraf çektiren kişi ile video görüntülerinde Mert'in yanında kaldırımda yürüyen aynı kişi" diye konuştu.

BENZERİ ERZURUM'DA YAŞANMIŞTI

Kars'taki olayın bir benzeri ise 3 Kasım 2009 günü Erzurum'da yaşanmıştı. Okula giderken kaçırılan ve 9 Kasım günü metruk bir binada işkence yapılarak öldürülmüş olarak bulunan ilköğretim okulu öğrencisi Musa Kang'ın (13) katil zanlısı ve hakkında birçok hırsızlık sabıkası bulunan 17 yaşındaki Burhan E., tutuklu yargılandığı Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 22 Haziran 2010 günü yapılan tek celse duruşmada 32 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ceza Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından onandı.

aykut balk, mert aydının katil zanlısı kim çıktı, aykut balkın facebook hesabı Mert'in katil zanlısının dikkat çeken paylaşımları

Kars'ta öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısı Aykut Balk'ın sosyal medyadan birilerine sürekli sitemde bulunduğu detayı ortaya çıktı.