BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.472,20
HABER /  GÜNCEL

Dülger'den hesap sorulacak!

Mehmet Dülger'in 'Emine Erdoğan Köşk'e çıkarsa başını açmalı' sözleri AKP'de bomba etkisi yaptı. TBMM Başkanı Arınç'ın 'ciddiye almadığı' Dülger'den hesap sorulacak.

Abone ol

AK Partili Mehmet Dülger'in "Emine Erdoğan Çankaya Köşkü'ne çıkarsa başını açmalı" şeklinde açıklaması siyaset gündemine bomba gibi düştü.

AK Parti Antalya Milletvekili ve Meclis Dışişleri Komisyon Başkanı Mehmet Dülger'in, "Emine Erdoğan Çankaya Köşkü'ne çıkarsa başını açmalı" şeklinde SABAH'a yaptığı açıklama, AK Parti'yi sarstı. AK Parti yönetimi Dülger'in 'ifadesini" alacak. Açıklamaları konusunda parti yönetimini ikna edemezse Dülger hakkında yaptırım kararı çıkabilir. Meclis Başkanı Bülent Arınç, Dülger'in açıklamalarına tepki göstererek "2007 Nisan ayında yapılacak olan bir seçim için bir şeyler söylemenin çok faydalı olmadığını düşünüyorum. Sayın Dülger, hangi anlamda niçin, hangi sebeple bu konuşmayı yaptı doğrusu merak da etmiyorum" dedi. Dülger'in SABAH'ta yer alan ve gündeme bomba gibi düşen açıklamaları için Arınç, ironik bir benzetme de bulunarak, "Sayın Dülger, Sayın Emine Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığından mı bahsetti. Takip edemedim. Köşk'e nasıl çıkacak'' diye sordu. Arınç, ardından Anayasada Cumhurbaşkanlığı seçilmesiyle ilgili gerekli kriterlerin var olduğunu belirterek, "Anayasamızda Cumhurbaşkanının seçim süresi ne kadardır, bu süre bittiğinde hangi şartlar altında seçim yapılacaktır, Meclis içinden biri aday olursa nasıl aday olacak, dışarıdan birisi aday düşünülürse kaç milletvekilinin imzasıyla aday gösterileceğiyle ilgili gerekli bilgiler var" dedi.

NELER DEDİLER?"

* NATO Parlamenterler Asamblesi Başkanı ve Kırıkkale vekili Vahit Erdem Cumhurbaşkanlığı seçimine daha zaman bulunduğunu anımsatarak, "Türkiye'nin modernleşmesi, gelişmesi kalkınması önceliklerimiz. Eskiden hep böyle problem olurdu. Meclis bu konuda bir karar verecektir" dedi.

* AK Parti Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, Dülger'i eleştirdi: "Tayyip Bey Çankaya'ya çıkar, Emine Hanım da Keçiören'deki evlerinde oturmaya devam eder. Tayyip Bey sabah Cumhurbaşkanlığı'nda çalışır, akşam evine döner. Böylece sorun da çözülmüş olur."

'GÖRÜŞECEĞİZ'

* AK Parti Genel Başkanvekili Dengir Fırat "Çağırıp kendisiyle konuşacağız" dedi.

* AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik ise açıklamalar için "Zamansız" dedi: Bayram değil, seyran değil. Bazı çevreler ara sıra bunu gündemin üst sıralarına taşımaya çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı ve türban konusundaki kriteri bir milletvekili sen, ben koyamayız. Türkiye hukuk devletidir. Hukukta olmayan ölçüleri koyma herkesi rencide eder. Hukuk dışında farklı şeyler mi var? Söylenen üzücü. Artema mı bu, aç kapa. Konuştuğumuz insan Başbakan. Bir siyasiyle ilgili değerlendirme yaparken hassas olmak gerekir. Dülger ile konuşacağız. Söyleyip söylemediğini soracağız.

ANAYASA ÖRNEĞİ

* Grup Başkanvekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa da "Bu düşünceleri Sayın Dülger ile yan yana getiremiyorum" dedi ve ekledi: Dülger AK Parti'ye gelirken Başbakanın ve ailesinin kılık kıyafetini biliyordu. Kimsenin bu konuda Başbakan'dan bazı taleplerde bulunmaya hakkı yoktur. Bunu yadırgıyorum. Çankaya kamusal alan mı. Böyle bir engel olsa Başbakan Başbakanlık konutunda oturamazdı. Yasalarımız Cumhurbaşkanı eşinin nasıl giyineceğini tarif ediyor mu? Böyle bir meseleyi tartışmaya açmanın açana, partilere ve Türkiye'ye hiçbir faydası yoktur.

Haber: Fatih ERTÜRK / ANKARA
Kaynak: www.sabah.com.tr