BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ayeri'den dedikodulara tepki

Akşam gazetesi televizyon eleştirmeni Burhan Ayeri, 5N1K programına rahatsızlığı nedeniyle çıkamayınca, hakkında çıkartılan dedikodulara sert tepki gösterdi!

Abone ol

Ayeri " başlıklı yazısında kendisine yapılan eleştirilere oldukça sert bir yanıt verdi.

Yazı : Burhan AYERİ
www.aksam.com.tr


Hastalık herkese özgü. Bizi şaşırtan daha doğrusu hayretler içinde bırakan, bazı tepkiler oldu. 5n1k’ya rahatsızlığımız yüzünden katılmadığımız doğru. Ancak ‘Bu kadar mı beyin özürlü’ sorusunu sordurtacak kadar mantıksız ‘Hayvan katilleri’nin attığı maillere üzüldük. Herif, ‘Ayeriniz bozulmuş galiba’ diyebiliyor. İçlerinden, adı çok önemli bir ite tek cümleyle cevap vermek istiyoruz; ‘Bizim ölümüz size yeter’.

Gelelim CNN TÜRK’teki programa. Her şeyden önce hayvanseverlerin bir bayanla temsiline sevindik. İyi de konuştu. Cüneyt Özdemir’in montajla eklediği ‘Kuşların öldürülmesi’ görüntüleri anlamlıydı. Eski çalışma arkadaşımız ‘Ömer Borovalı’yı görmeyeli epey mesafe aldığı belli. ‘Tüm sokak kedi ve köpeklerinin itlaf edilmesi isteğini’ utanarak dinledik. Eğer orada olabilsek kendisine ‘Silah tüccarlığı yapıyor musun?’ diye sorardık. Neyse, Allah’ın selameti üstüne olsun.

Bu arada Mersin, Gaziantep başta, Türkiye’nin dört bir yanından, yurtdışından arayıp destek veren, ‘İnsanoğlu insanlara’ şükranlarımızı yolluyoruz. En büyük gücü onlardan alıyoruz. Yoksa, 50 bin kişinin av bedeli ödediği şeklindeki açıklamalar bizi ilgilendirmemekte. Bu dünyada tüm canlılara yer var...

* * *

Kanada-Quebec’ten iki ayrı mail aldık. İzmir-Bornova’dan bir. Bunlarla yerimizi kapatmak niyetinde değiliz. Sayın Yaşar Usluer’in (yasarusluer@mynet.com) ve Sayın Prof. Dr. Aygen Toruner’in (sinanmim@videotron.ca) şeklindeki mail adreslerini yayınlayıp, aradan çekiliyoruz. Yazışmalarından birer kopyayı Taha Akyol ve Prof. Dr. Ergun Özbudun’a da yollarlarsa fena olmaz. Eğer çok arzu ederlerse, bizi de bilgilendirirler.

* * *

İbrahim Ormancı, 2006’da ekranlardan beklentilerini kendine özgü esprilerle dile getirmekte. Beğendik, sizlere de aktarıyoruz:

Kadın programları yüzünden cinayetler işlenmesin.

Solcusu, sağcısı, batılısı, doğulusu milli hassasiyetleri bilip öyle davranmalı. Türkiye Cumhuriyeti’miz-Allah göstermesin-çökerse enkazın altında herkes kalır, unutulmamalı.

Spor programları sadece futbol geyiği olmasın. Fair Play, centilmenlik teşvik edilmeli, hakemler hakkında bu denli konuşulmamalı.

Tartışma programlarına devletimizin sanki yeminli düşmanları, fikir özgürlüğü bahanesiyle çağrılmamalı, sessiz büyük çoğunluğun sabrı denenmemeli.

Reyting uğruna her şeyi mübah gören yayıncılık anlayışına son verilmeli.

Kaliteli belgeselleri, filmleri ekranlarda daha çok görmek istiyoruz.

Sabah programlarında seviye düşürülmemeli.

TV’ler önceden ilan ettikleri yayın akışına, mümkün olduğunca bağlı kalmalı, programların saatleriyle fazla oynamamalı.

Kanalların çocuklara yönelik programlarında şiddet asla özendirilmemeli.

Dini programlar magazinleştirilmemeli, kutsal hassasiyetler dikkate alınmalı”.

* * *

NOTLAR: Uğurkan Erez’in övgülerini hak etmiyoruz. Bunların hepsine o layık. Dr. Latif Akça, tam bizim kafada Türk müziğiyle yaşıyor. Halil İbrahim Yalınalp “Mehmet Ali Erbil’i hâlâ cezalandırmayan RTÜK üyeleri hemen bugün istifa etsinler” demekte. E.J. Ast Sb. Ali Küçükay ‘Fatih Terim’in maaşına takanlardan’ sadece biri. Tuğba Civan’ın dileklerine teşekkürler. ‘Bütün Arkadaşlar’, dizi tutkunları adına kaleme yapışanlardan. Tüm yerli yapımları seviyorlar. En büyük favorileri ise Cennet Mahallesi. Mersin’den arayan Avukat İnal Kınal ve doktor eşine saygılarımızı sunuyoruz.