BIST 9.795
DOLAR 32,60
EURO 35,00
ALTIN 2.451,33
HABER /  POLİTİKA

Düellonun skorunu Toroğlu söyledi

Tarihi maçı kim kazandı? Siyaset gözüyle değil de futbolun penceresinden bakıldığında işte ortaya çıkan skor..

Abone ol

Siyasi düello bitti kamuoyu şimdi yansımalarını konuşuyor. Peki kim kazandı? Erman Toroğlu ve Şansal Büyüka deolloyu izlediler ve maç anlatır gibi değerlendirdiler.

Skor verilmedi ama her ikisi de Kılıçdaroğlu'nu işaret etti. Taktik ve kondüsyon açıdan Kılıçdaroğlu maça daha iyi hazırlanmış. Baskılı oynayan Kılıçdaroğlu olurken, Fırat savunmada kaldı ve top çevirdi.

Kılıçdaroğlu baskılı oynadı - Şansal Büyüka

Böyle maçlara gitmeyi, izlemeyi sevmem...Her şeyden önce taraf değilim...Ama Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut “Maça git yorum yaz” deyince iş değişti...

Yoğun trafikten ilk 10 dakikayı kaçırdım... Yani Kemal Kılıçdaroğlu’nun

başlangıçta rakibini kontrol ettiği ve hücum için fırsat kolladığı dakikaları...

Sonrasını dikkatle izledim...

Açıkçası Kemal Kılıçdaroğlu’nu daha baskılı gördüm...

Gol arayan, rakip savunmayı zor durumda bırakmak isteyen bir Kılıçdaroğlu vardı sahada...

Oysa Dengir Mir Mehmet Fırat’ın eski maçlarını biliyorum...

Tempoludur, baskılı oynar, hücumu sever, goller atar, futbolcu diliyle “puan ve puanlar” alır...

Oysa bu maçta sanki sürekli savunmada kaldı... Hücum etmeye, rakibi zorlamaya alışkın olan Fırat, sanki taktik değiştirmişti... Genellikle rakibe karşı kontrollü oynadı, bir kaza golü yememeye çalıştı...

Bana göre şunu yapmalıydı...

Elindeki dosyaları federasyona ve hukuk kuruluna gönderirken, maçı izleyen milyonlarca seyirciyi düşünmedi...

Tıpkı Kılıçdaroğlu’nun yaptığı gibi bu dosyaların önemli bölümlerini bu milyonlarca seyirci ile paylaşmalıydı...

Buradaki maç taktiği iyi değildi Fırat’ın...

Maçın geneline baktığınızda Kılıçdaroğlu hücumda, Fırat da belki de taktik gereği savunmada kaldı...

Maçın galibine gelince...

Burası Türkiye... Fanatizm ülkesi... Bu ülkede futbolun kuralları değil, renklerin çıkarı egemendir... Onun için, fauller, ofsaytlar, frikikler, hatta atılan goller futbolun kurallarına göre değil, tarafların çıkarlarına göre değerlendirilecektir...

Yani iki taraf da “Biz galibiz” diyecektir...

Hakeme gelince... Şimdiye kadar o kadar kritik maçlar yönetti ki, bu maçta zorlanmadı bile...

Kılıçdaroğlu hücuma çıktı Fırat top çevirdi - ERMAN TOROĞLU

İki taraf da maça kamuoyu baskısıyla çıktığı için oyun çok sert geçmedi. Arkadan tekme atan, kasıtlı sertlik yapan olmadı. Hatta fazla faul düdüğü bile çalmadı. Kılıçdaroğlu ve Fırat’ın bu tavrı hakemin de işini kolaylaştırdı. Hakem Uğur Dündar, zaten Türkiye’nin isminde uzlaştığı bu tip derbileri kolaylıkla yönetmiş bir hakem olduğu için hiç zorlanmadı. Tecrübeliydi, kavga istemeyen Türk halkının beklentileri doğrultusunda temiz bir maç olması için elinden geleni yaptı.

Kılıçdaroğlu maça çok iyi hazırlanmıştı. Taktiği belliydi, ayağa toplarla oynayıp sık sık hücuma çıktı. Neyi izah etmesi gerektiyse doğru ve anlaşılır şekilde anlattı. Bizim millet lafı eveleyip geveleyip, ne dediği belli olmayan adamları sevmez. Maç içinde hep doğru hamleler yaptı, ileriye dönük oynadı. Sağlam ve güvenilir bir portre çizdi. Kondüsyonu iyiydi, mücadelenin her anında kuvvetli ve inandırıcı kalmayı başardı.

Fırat iyi hazırlanmamıştı. Araya atılan ara top ve şutlara basarak karşılık vermeye çalıştı. Hücuma hiç çıkamadı. Yan top yayıp, geriye oynayıp vakit geçirmeye kalktı. İddialara tam cevap veremedi, tahmin ediyorum atılan bu şutlarda gol yerim diye uzun uzun önündeki kağıtları okuyup işleri sulandırdı. Bir ton evrak getirmişti ama işe yaramadı.