BIST 10.161
DOLAR 32,36
EURO 34,73
ALTIN 2.392,85
HABER /  POLİTİKA

DTPye yazılı UYARI!

İçişleri Bakanlığı’ndan DTP’ye yazılı uyarı geldi. Neden mi?

Abone ol

İçişleri Bakanlığı, DTP’nin Şırnak ili Kasrik beldesinde gerçekleştirmek istediği basın açıklamasına izin verildiğine ilişkin haber hakkında yazılı açıklama yaptı.

Bakanlık eyleme izin verildiği yönündeki haberleri yalanladı. Açıklamada, “Haberlerde yer aldığı şekilde, anılan siyasi partinin başvurusunda bir izin talebi olmadığı gibi, Bakanlığımızca verilen cevapta da izin verilmesi söz konusu olmamıştır. Bakanlığımızca sadece ilgili kanunlarda belirtilen usul ve esaslara uygun hareket edilmesi gerektiği hususlarına yer verilmiştir” denildi.

DTP’ye operasyon yanıtı

Cevapta ayrıca “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir hukuk devleti olduğu, her Türk vatandaşının kanunlarla belirlenen sınırlar içerisinde kalarak Anayasal haklarını kullanmasına engel bulunmadığı, ancak başvuruda belirtilen 28 civarındaki ilden pek çok kişinin çeşitli araçlarla küçük bir beldede toplanmasının basın açıklaması boyutlarını aşacak organizasyon olduğu, bu nedenle yasal hakların kullanılması ve demokratik tepkinin gösterilmesinde ilgili kanunlarda belirtilen esas ve usullere uygun bir şekilde hareket edilmesi gerektiğinin” açıkça belirtildiği kaydedildi.