BIST 9.986
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.435,23
HABER /  POLİTİKA

DTPnin iddiası çürütüldü

DTP'nin ortaya attığı iddia bugün Avrupa tarafından çürütüldü. Yayımlanan raporda iddianın asılsız olduğu yazıldı...

Abone ol

Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi, bugün yayımladığı raporda, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın saç ve vücüt kılları üzerinde gözlemlenen yüksek derecede stronsiyum, magnezyum ve baryum elementlerinin tehdit içerecek boyutta olmadığını duyurdu.

Raporda, söz konusu elementlerin normalin biraz üzerinde olmasının, büyük ölçüde stronsiyum açısından zengin bilinen deniz iklimine bağlı olduğu kaydedildi. CPT uzmanları, bol deniz ürünü tüketimi ve denize yakınlık nedeniyle stronsiyumu zengin çeşme suyunun da Öcalan’daki semptomları açıklayabileceğini vurguluyorlar.

ZEHİRLENME İDDİASI ÖRGÜTTEN

PKK ve PKK’ya yakın örgütler, bir Fransız toksikoloji uzmanının Öcalan’a ait olduğu iddia edilen saç telleri üzerinde yaptığı araştırmaların sonuçlarını temel alarak, 2007 yılı başlarında Öcalan’ın zehirlendiği iddiasıyla Avrupa genelinde kampanya başlatmış ve işkence, kötü muamele ve tutukluluk koşulları konusunda Avrupa’nın referans organı olan CPT’den İmralı’yı ziyaret etmesini istemişlerdi.

CPT de bu talep üzerine Mayıs 2007’de İmralı’ya uzman bir heyet göndermişti. PKK yandaşı örgütler, raporun açıklanması için 60 gündür Strasbourg’daki Avrupa Konseyi binası önünde oturma eylemi düzenlemekteydi.