BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,09
ALTIN 2.468,60
HABER /  GÜNCEL

Cumhuriyetin röportaj öfkesi

Otuz yıldır Cumhuriyet'te karikatüristlik yapıyordu. Tan Oral bir anda kendini kapıda buldu. Nedeni ise bir röportaj.

Abone ol Gazetenin 30 yıllık karikatüristi Tan Oral, Yeni Şafak’a röportaj ve karikatür verince işinden oldu. Cumhuriyet’ten üst düzey bir yetkili,Gazetenin politikasına ters düştüğü için kendisiyle yollarımızı ayırdıkdedi.

Baykal'ı eleştirdi

Cumhuriyet gazetesinde 30 yıldır karikatürist olarak görev yapan Oral’ın, 28 Şubat’ta Yeni Şafak gazetesinde röportajı yayımlandı. CHP lideri Deniz Baykal’ı eleştirerek, “Yıllar önce Kenan Evren’i çizmiştim, aynı şekilde şimdi de Baykal’ı çizdim. Çünkü Evren’in yaptığının aynısını Baykal yapıyor. Ayetlerle insanların inançlarını çürütmeye çalışıyor. Oysa inanç tartışma dışıdır. İnanç ne savunulabilir ne de çürütülebilir” dedi.

Oral’ın röportajının manşetten duyurulduğu Yeni Şafak’ta, bir karikatürü de, “Cumhuriyet karikatüristi Tan Oral Yeni Şafak için çizdi” başlığıyla yayımlandı. Ancak bu karikatürün aynısı, aynı gün Cumhuriyet gazetesinin arka sayfasında da yer aldı.

Tan Oral kimdir?

1960’lı yıllardan bu yana karikatür çizen Oral’ın günlük karikatürleri ilk kez 1976’da Politika gazetesinde yayımlanmaya başlandı. Daha sonra Cumhuriyet gazetesinde günlük karikatürler çizen Oral, Mimar Sinan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Oral halen, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.