BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.438,86
HABER /  POLİTİKA

Bu savaşın galibi hangisi?

MHP, CHP ve ordu... Üçü birbirine girdi. Görülmedik bir tablo var. Peki bu savaşın galibi kim dersiniz. Günün okunacak yazısı;

Abone ol İNTERNETHABER

En kuvvetli üç müttefik birbirine girdiler. MHP-CHP ve ordu sert muhtıralar yayınlayarak birbirlerini hırpalıyorlar. Görülmedik bir manzara var ortada...

Peki bu savaşın en karlısı kim olur?
Taraf'ın tepe yöneticisi Ahmet Altan bu konuyu irdeliyor.
Önce MHP'nin durumunu irdeliyor.
Vardığı sonucu şöyle aktarıyor;

EN KARLISI MHP

"Benim kanaatim bu savaştan MHP kazançlı çıkar, CHP ile ordu kaybeder. (...)Bu çıkışla hem Amerika'ya karşı olan ulusalcıların desteğini alıyor , hem de ordunun fazlasıyla baskıcı tavrından hoşlanmayan muhafazakarları yanına çekiyor. Orgeneral Büyükanıt'ın bu ağustosta emekli olacak olması da bu çatışmanın MHP açısından maliyetini azaltıyor. Bu arada, AKP'yi de ordunun yanına koyup ona da vuruyor. Her taraftan kazanıyor."

CHP SAVAŞIN KAYBEDENİ

Altan daha sonra CHP'ye mercek tutuyor. Ona göre bu savaşın kaybedeni CHP... Nedenini de şöyle aktarıyor;

"CHP kaybediyor. Orduyu siyasetin içinden çekerseniz "CHP politikası" diye bir politika kalmaz ortada. Gerek 367 saçmalığında, gerekse türban kavgasında CHP hep "orduyu" bir tehdit aracı olarak kullanmış, bütün stratejisini bunun üzerine yerleştirmiş bir parti.
Orduyla kapıştığında kendisi siyasetsiz kalıyor
."

ORDU KAYBEDEN Mİ KAZANAN MI?

Savaşın diğer cephesi olan ordu bu kavgadan nasıl etkileniyor? İşte Ahmet Altan'ın tespitleri;

"Ordu bu kavgayla birlikte taa İttihatçılardan bu yana devam eden "dokunulmazlık" imajını kaybediyor. 27 Nisan'dan bu yana süren siyasettetik gerilemesi hızlanıyor.(...) "Ben kimseye hesap vermem" rahatlığı sona eriyor. Bir daha eski yerine gelmesi de imkansız gözüküyor."
 
Özetleyecek olursak...
Ahmet Altan'a göre bu savaşın galibi MHP gibi görünüyor. Kaybedenleri ise CHP ve ordu...