BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

DTPliler YÖKü protesto etti

Eskişehir'de YÖK'ü protesto eden DTP'li öğrenciler polise saldırdı. Çıkan arbede, polisin sağduyulu girişimi ile büyümeden bitti.

Abone ol

Eskişehir'de YÖK'ü protesto eden DTP'li öğrenciler polise saldırdı. Çıkan arbede, polisin sağduyulu girişimi ile büyümeden bitti.

YÖK, Eskişehir Anadüolu Üniversitesi kampusunde gerçekleştirilen eylemle protesto edildi. Eylem sırasında Osmangazi Üniversitesi'nden gelen bir grup öğrenci, Anadolu Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelerek YÖK'ü protesto etmek için Eczacılık ile Cumhuriyet kapısında bir araya geldi. Her iki koldan yürüyüşe geçen öğrenci grubu, Rektörlük önünde toplanarak basın açıklaması yapma karar aldı. Ancak, bu sırada, DTP'li bir grup, karara uymayarak kampus içerisindeki yemekhane önünde toplandı. Bu esnada bölgede tedbir alan polise de küfürlü sözlerle saldırdı. Hıncını alamayan grup, daha sonra kendilerine karşılık vermeyen ve kamerayla görüntüleyen iki polise, "Niye çekiyorsunuz. İşiniz yok mu?" diyerek tekme atarak, yumrukla saldırdı. Bir süre devam eden arbede, polisin sağduyulu girişimi ile büyümeden bitti. DTP'li grup, yaşanan arbedenin ardından rektörlük binasına doğru harekete geçti. Cumhuriyet kapısı önünden gelen grubun basın açıklaması yaptığını gören DTP'liler, Kültür merkezinin yanında bir süre yere oturarak karşı grubun açıklamasının bitmesini bekledi. Daha sonra DTP'liler, rektörlük önüne geçerek slogan atıp basın açıklaması yaptı.

Bu arada, öğrencilerin üniversite içerisindeki eylemlerine dışarıdan gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi, siyasi parti temsilcisi de katıldı. Polisin, kampus alanına giren öğrenci ve basın mensuplarını ciddi bir üst aramasından sonra içeri alırken, sivil kişileri kontrol etmeden içeri alması dikkat çekti.