BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

DTPli kadın vekilin evi basıldı

DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın evinin basıldığı öne sürüldü. DTP'liler ayağa kalktı. Bir DTP'li de tutuklandı.

Abone ol DTP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, ''DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'ın evinin aranmasıyla ilgili olarak sorumluların yargı karşısına çıkarılmaları'' istendi.

Yapılan yazılı açıklamada, Ata'ın evinin aranmasının ''hukuka ve yasalara aykırı bir işlem olduğu'' ileri sürülerek, ''bunun DTP'ye yönelik son dönemlerde artan baskı ve saldırıların bir parçası olduğu'' savunuldu.

Açıklamada, ''TBMM ve kamuoyu halkın iradesini temsil eden bir milletvekiline yönelik bu hukuk ve yasa dışı uygulama karşısında sessiz kalmamalıdır. Milletvekilimiz şahsında halkımıza yapılan bu antidemokratik uygulamayı kınıyor, sorumluların derhal yargı karşısına çıkarılmalarını bekliyoruz'' denildi.

İLÇE BAŞKANINA TUTUKLAMA

Öte yandan Çanakkale'de, DTP Biga İlçe Başkanı Birhat Akdeniz tutuklanarak cezaevine konuldu.

Geçen yıl nevruz kutlamalarında yaptığı bir konuşma nedeniyle Çanakkale Asliye Ceza Mahkemesi'nde, `Suç ve suçluyu övmek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçundan yargılandığı davada 90 gün hapis cezasına çarptırılan ve hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan DTP Biga İlçe Başkanı Birhat Akdeniz, dün gözaltına alındı. Bugün adliyeye sevk edilen Akdeniz, hakkındaki gıyabi tutukluluk kararı vicahiye çevrilerek Çanakkale Cezaevi'ne gönderildi.

Akdeniz, geçen yıl Biga'da yapılan nevruz kutlamaları sırasında bölücü başı Abdullah Öcalan'dan `Sayın' diye söz etmişti.