BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Eşi sekse zorlamaya hapis

İzmir'de karısını zorla cinsel ilişkiye zorlayan koca, 'cinsel saldırı' suçundan 12 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

Abone ol

İzmir Buca'da yaşayan 24 yaşındaki B.Ç.'nin istemediği halde kendisini yatağa götürüp, zorla ilişkiye girdiğini iddia ettiği kocası E.Ç. (40) hakkında "eşe karşı cinsel saldırıda bulunmak" suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

B.Ç., dört yıl önce evlendiği E.Ç.’nin kendisini sekse zorladığını iddia ederek İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Savcının talimatı üzerine İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderilen B.Ç.’nin cinsel organında yaralanmalar tespit edildi.

Soruşturmayı tamamlayan savcılık İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde E.Ç. hakkında "eşe karşı cinsel saldırıda bulunmak" suçundan dava açtı.

'Zorla ilişkiye girdi'

İddianamede, B.ç.'nin iddialarına da yer verildi. Kendisinden 16 yaş büyük kocasının olay günü, gece yarısı eve alkollü olarak geldiğini belirten B.Ç., farklı yerde yatarken eşinin kendisini cinsel ilişkiye girmek için yanına çağırdığını, ancak gitmediğini ifade etti. İsteğini kabul etmeyince eşi E.Ç.’nin önce kendisini tehdit ettiğini sonra da "Al eşyalarını annenin evine git, seni istemiyorum. Başkası ile evleneceğim" dediğini belirten B.Ç. ardından zorla giysilerini çıkarıp ilişkiye girdiğini söyledi.

B.Ç.’nin hastane ve Adli Tıp raporlarını dava dosyasına ekleyen savcı, E.Ç.’nin 12 yıl hapsini istedi.

Cinsel saldırı

TCK'nın 102. maddesinde "cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlal eden kişi, mağdurun şikayeti üzerine, 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmü bulunuyor. "Fiilin vücuda organ veya sair (başka) bir cisim sokulmasıyla işlenmesi durumunda 7 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Bu fiilin eşe karşı işlenmesi halinde, soruşturma ve kovuşturmanın yapılması mağdurun şikayetine bağlıdır" ifadeleri yer alıyor.