BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,35
HABER /  POLİTİKA

DTPli Kaplandan tuhaf açıklamalar

DTP'li Hasip Kaplan'ın bayramlaşması farklı oldu. Domuz gribinden yola çıkarak siyasilere ilginç benzetmelerde bulundu.

Abone ol

Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan kurban bayramı nedeniyle Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Demokratik Toplum Partisi (DTP) ilçe teşkilatını bayramlaşmak için ilçeye geldi.

Yaptığı konuşmada siyasilere ilginç bir benzetmede bulunan Kaplan "Domuz gribi Ankara ve ötesinde kaldı" diye açıklamalarda bulundu.

Şırnak Miletvekili Hasip kaplan Şırnak DTP İl başkanı Selim Bayar ve bölgedeki bazı belediye başkanlarıyla Kurban bayramı nedeniyle Beytüşşebap ilçesinde bulunan DTP ilçe binasına gelerek partililerin bayramlarını kutladı. Partilerle buluşan Kaplan herkesle selamlaştı. DTP'lilerin davul zurna eşliğinde halay çekince Milletvekili Hasip Kaplan ve beraberindekiler de halay çektiler.

DOMUZ GRİBİ VE MİKROPLAR ANKARA'NIN ÖTESİNDE

DTP Miletvekili Hasip Kaplan yaptığı konuşmada "Sıfır kilometrede bayramlaşmak ancak ve ancak Demokratik Toplum Partisi Milletvekillilerine kısmet olabilir. Bu ülkede gecenin yarısında halka güvenerek gece ve gündüz bayramlaşma cesaretliğini ve yürekliğini gösterebilir. Sıfır kilometrede ne olduğu bilmeyen parlementlere şunu söylemek istiyorum ben Ankara'dan geliyorum.

GÜZELİM İNSANLARA DOMUZ GRİBİ GELMEMİŞ

Kucaklaşıyoruz halkımızla. Beytüşşebap, Uludere'yi güzelim havasını, güzelim dağları, güzelim bayramında insanlarına domuz gribi gelmemiş. Çünkü domuz gribi ve mikropların çoğu Anakara'da ve ötesinde kaldı.

FAŞİST MİKROPLAR

İki şeye çok dikkat etmesi lazım, bir domuzlara iki mikroplara çok dikkat etmesi lazım. Irkçılık yapan mikroplara, kafatasçılık yapan mikroplara, insanları, asileri, kimlikleri ayıran mikroplara, dinleri inançları ayıran mikroplara ve kendini başkalarından üstün gören mikroplara karşı faşist mikroplara karşı halkımızın çok uyanık olması lazım. Çünkü domuzlarla domuz gribindeki mikropların bu mutasyon siyasi kesimin Türkiye için büyük tehlikedir. Onun iki reçetesi var, birisi halkımızın birlik olmasıdır, ikincisi sandıktır. Sandıkta bu mikropları temizleme iradesine halk gösterir" dedi.

Daha sonra ilçeden ayrılmak için ilçe merkezinden yaya olarak çarşı içinden karşılaştığı vatandaşlara bayramlaşan Kaplan, Partililerle vedalaştıktan sonra ilçeden ayrıldı.