BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.468,64
HABER /  GÜNCEL

Başbuğ Safranboluya hayran kaldı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, tarihi konaklarıyla ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesini ziyaret etti.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, tarihi konaklarıyla ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesini ziyaretinde, ''Safranbolu gerçekten her yönüyle çok güzel, yerleşim binaları, tarihi... Bu binaları bugünlere getirenlere teşekkür etmek lazım'' dedi.

Orgeneral İlker Başbuğ ve eşi Sevil Başbuğ, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde tarihi ve turistik yerleri gezdikten sonra bir restoranda yemek yedi.

Restorandan çıkışta kendisini bekleyen gazetecilere açıklama yapan Orgeneral İlker Başbuğ, Safranbolu'ya gelmekte biraz geç kaldığını söyledi.

Orgeneral Başbuğ, şöyle devam etti:

''Buraya daha önce gelememiştim, bugün geldim. Gerçekten her yönüyle çok güzel, yerleşim binaları, tarihi... Bu binaları bugünlere getirenlere teşekkür etmek lazım. Safranbolu'ya ayrı bir güzellik vermiş. İnsanları çok güzel, Osman beyle tanıştık (Kadıoğlu Restoran'ın sahibi Osman Şenol), gerçekten tam Anadolu insanı. Mutluluk duydum, teşekkürler.''

Bir gazetecinin, ''Efendim bayram mesajı vermek ister misiniz?'' sorusuna, Orgeneral İlker Başbuğ, ''Hayır, sadece Safranbolu'yu cevaplıyorum'' dedi.

Bu arada, kendisine lokum ikram eden Yüksel Tuncer (10) adlı ilköğretim okulu öğrencisinin ''Size kahve ısmarlayabilir miyim?'' şeklindeki teklifini kabul eden Orgeneral İlker Başbuğ, çocukla birlikte bir lokumcuya girdi.

Burada kısa süre oturan Orgeneral Başbuğ, geç kaldığını belirterek, eşi Sevil Başbuğ'la birlikte ilçeden ayrıldı.