BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kurban derisine Jandarma takibi

Gaziantep'te Jandarma'nın siyasi partilerin yanı sıra kurban eti ve derisini toplayan kişileri de fişlediği ortaya çıktı.

Abone ol

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'nın, ÖDP, TKP, İP, EMEP ve İHD gibi yasal kuruluşların ardından Kurban Bayramı'nda kurban eti, derisi ve sakatatlarını, Ramazan Bayramı'nda ise fitre ve zekat toplayan kişileri de tek tek izlediği ortaya çıktı.

Taraf gazetesi Jandarma'ya ait olduğu ileri sürülen raporu ele geçirdi. Gazetede yayınlanan haber şöyle:

Jandarma Yzb. İsth. Ş. Müdürü Cengiz G. imzalı, “18 Mart 2009 tarih ve İSTH-2600 -12369-09/İdam sayılı emrin ekidir” belgesinde kentteki tüm sağcı ve solcu gruplar ile misyonerlik faaliyetleri bir bir rapor ediliyor.

Zirve Yayıncılık raporda

Hazırlanan istihbarat bilgilerinin 31 Aralık 2009 tarihine kadar geçerli olacağının not düşüldüğü belgede misyonerlerle ilgili şu ifadeler kullanılıyor: “Dünya Kiliseler Birliği'nin Türkiye içerisindeki alt yapılanmaları olan Güney Önderler Kurulu, Türkiye Protestanları Topluluğu, Donat, Silas, Müjde yayıncılık ve Zirve Yayıncılık adlı oluşumların misyonerlik amaçlı faaliyetlerini internet yoluyla kullanmakta olduğunu, hertürlü basın ve yayın organına tanıtım ve reklam verdiklerini, Avrupa ve Amerika kaynaklı yapılan tüm filmlerde kiliseyi tanıtıcı ve övücü sahnelere yer verilmesi için yardımcılar teşvik edildiğini...”

Kürtler ve Alevilere itham

Gaziantep'te yaşayan Kürt ve Alevi topluluklarının “terör örgütlerine yardımda bulunduğu” ileri sürülen belgede, “TKEP/L terör örgütü güdümünde Gaziantep ilinde Genç Emekçiler Birliği Derneği'nin (GEB-DER) faaliyetlerinin olması, Gaziantep ili Şehitkamil ve Şahinbey ilçe merkezinde MLKP ve TKEP/L terör örgütlerinin legal uzanımı olarak faaliyet gösteren derneklere zaman zaman bölgede yaşayan Kürt ve Alevi orjinli vatandaşlar tarafından destek verilmesi, MLKP terör örgütü güdümünde yayın yapan Atılım gazetesinin her hafta düzenli olarak İstanbul ilinden gönderildiği ve sempatizan kitleye ücreti karşılığında satıldığı, Gaziantep Üniversitesi'nde Genç- Sen isimli aşırı sol görüşlü öğrenci derneğinin faaliyetlerinin olması...” gibi ifadeler yer alıyor.

Kurban eti toplayanlar takipte

Şehirde dini bayramlarda vatandaşlardan kurban derisi, eti, sakatatı ve fitre ile zekat toplayan kişilerin yer aldığı raporda şöyle deniyor: “Bölge halkının çiftçilikle uğraşması, dar gelili olması, iyibir iş imkanı ve Avrupa'ya gitme eğiliminde olması, özellikle Ramazan aylarında fitre ve zekat toplayan, Kurban Bayramı'nda kurban eti, derisi ve sakatlarını toplayan, ürün zamanı yardım amaçlı ürün toplayan şahısların bölgede bireysel ve gruplar halinde toplanması, Nurcu Meşveret grubu ile iltisaklı olarak izinsiz açılan yurt ve dershanelerin faaliyet göstermesi, Nurcu Meşveret grubu ile iltisaklı şahısların ortaöğretim, lise ve üniversiteye giden öğrencileri ücretsiz barındırma, yemek ve iyi bir ders çalışma ortamı sağlama vadiyle eleman kadrolarını güçlendirdikleri, Nakşibendi tarikatı, İsmail Ağa Cemaati'nin İstanbul merkezli faaliyet göstermesi, faaliyetlerini diğer illere kaydırmak için dernek açma girişimlerini bulunması...”

TSK soruşturma başlattı

Öte yandan Taraf'ın önceki gün yayımladığı “Jandarma İP ile TKP yi de fişlemiş” haberiyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı bir binbaşı ve bir albayı Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'na gönderdiği iddia edildi. Belgelerin kim tarafından sızdırıldığını soruşturan Genelkurmay, Yüzbaşı Akif Y, Albay Ali T, Yüzbaşı Cengiz G. ve beş rütbelinin ifadesini aldığı ileri sürüldü.