BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

AK Partili vekil kimleri suçladı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, ilçe binasına düzenlenen molotofkokteylli saldırıyı kınadı

Abone ol

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, dün akşam parti ilçe binasına düzenlenen molotofkokteylli saldırıyı kınayarak, ''Saldırıyı düzenleyen çocukları suçlamıyorum. Ama onlara bunu yaptıranları suçlayorum'' dedi.

Kurt, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, dünkü saldırıdan dolayı Diyarbakır halkı adına kafasında bazı soruların canlandığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 80 küsur yıl sonra ilk defa TBMM çatısı altında sayın Deniz Baykal'a, ''Sizin hiç köyleriniz, yakıldı mı? Sizin hiç çocuklarınız faili meçhul cinayetlere kurban gitti mi?'' diye sorduğunu ifade etti.

Kurt, şunları kaydetti:

''Acaba bu soru sorulduğu için mi AK Parti bunu hak etti? Biz bugün sivil toplum örgütleriyle çocukların adil yargılanmasının önündeki engelleri kaldırmaya çalışıp, Türkiye'nin yargı sisteminde çocuklarımıza daha adil yargılanmasına çalıştığımız için bu yaşı küçük çocuklar saldırılarda kullanılarak, AK Parti bu şekilde tacize uğratılıyor. Ya da bu bölgede işlenen faili meçhul cinayetlerin arkasındaki Ergenekon terör örgütü, bu hükümet döneminde yargılandığı için mi AK Parti bunu hak ediyor. Yoksa CHP ve MHP'nin bizim yaptıklarımız karşısında eli güçlensin diye mi biz bunları hak ediyoruz.''

''HERKESİN ÜZERİNE DÜŞEN SORUMLULUKLAR VAR''

Kurt, saldırıyı gerçekleştiren gençlerden birinin yaralı olarak yakalandığını anımsatarak, konuşmasına şöyle devam etti:

''Her şeye rağmen bu olayda yaralanan kardeşim için şehrimin o zavallı insanı için Allah'tan acil şifalar diliyorum. Bu halk, bu bölge insanı bunu hak etmiyor. Bugünün dünyasında herkesin üzerine düşen sorumluluklar var. Bizim dışımızda bir kısım sivil toplum kuruluşunun da molotofkokteyli saldırısına uğradığını duyduk. Hepsine geçmiş olsun diyoruz. Acaba tekrar birileri sokağa çekilmek mi isteniyor diye sormadan edemiyorum. Biz bunu tekrar yaşamak, bu filmi başa sarmak istemiyoruz. Benim halkımın, ülkemin sağduyusu bana engel olacaktır. O çocukları suçlamıyorum, ama onlara bunu yaptıranları suçluyorum. Hakkımı helal etmiyorum. Herkesi bu konuda sağduyuya çağırıyorum.''

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Baki Aksoy da bu saldırıyı yapanların veya yaptıranların insanlıktan, hoşgörüden nasibini alamadığını vurgulayarak, ''Kan ve gözyaşından nemalananlar bu topraklara demokrasi, barış ve kardeşliğin gelmesini istemiyorlar. Bu saldırı ile bu topraklarda kimin barış, kardeşlik ve hoşgörüyü daha çok istediği ortaya çıkmıştır'' dedi.

Diyarbakır'da akşam saatlerinde AK Parti Kayapınar İlçe Başkanlığı ile Mustazafder Kayapınar şubesine molotofkokteyli saldırı düzenlenmiş, saldırıda maddi hasar oluşmuştu. 7-8 kişilik bir grubun AK Parti ilçe binasına molotofkokteyli attıkları sırada, güvenlik güçlerince açılan ateşte saldırganlardan biri yaralı olarak yakalanmış, diğerleri ise kaçmıştı.