BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

CHPliler bayramda küs kaldı

CHP İzmir İl Teşkilatı'nın Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma törenine küslük damga vurdu.

Abone ol

CHP İzmir İl Başkanı Nalbantoğlu, CHP'li başkanın sunduğu çiçeği kabul etmedi...

CHP İzmir İl Teşkilatı'nın Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma töreninde İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, partiden ihracı gündemde olan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'ın kendisine sunduğu çiçeği kabul etmedi. Başkan Solak ise, "Çiğli Meclisi, partililerimiz ve halk beni içine sindirdi." dedi.

CHP İzmir İl Teşkilatı, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde Ahmet Priştina Kent Arşivi'nde bayramlaşma töreni düzenledi. Törene 28 ilçeden sadece Konak, Bornova, Çiğli, Menemen, Gaziemir, Güzelbahçe belediye başkanları katıldı. İzmir dışında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törene katılmazken, bayramlaşma törenine ihraç talebi ile Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da katıldı.

Partililerle tek tek bayramlaşan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, "Partililerimizin tevecühhünden çok memnunum. Partimi ve partililerimi mahçup etmeyeceğim yönündeki inancım daha da pekişti. Olumlu tepkiler aldım. Gerek belediye başkanları, gerek meclis üyeleri tebrik etti, başarılar diledi. İl yönetiminden de beni arayarak tebrik eden var. Aziz başkanımın 'içime sindiremiyorum' sözleri beni üzdü, ama gördüm ki kucaklaştığım bütün partililer beni içine sindirmiş." dedi.

Solak, CHP İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu'na da bir buket çiçek sunmak istedi. Daha önce seçimler yüzünden karşı karşıya geldiği İl Başkanı Nalbantoğlu ile barışma arayışları içinde olan Solak'ın bu girişimi İl Başkanı Nalbantoğlu tarafından olumlu karşılanmadı. Nalbantoğlu, kendisine gönderilen çiçeği geri çevirerek "Çiğli İlçe Başkanı getirsin" karşılığını verdi.

Solak'ı partiye ihanet etmekle suçlayan Nalbantoğlu, "Parti hukukumuzu oluştururken partililik hukukumuzu oluştururken, açıklık, dürüstlük, ihanet etmemek gibi çok temel ve her insanda olması gereken kavramlardan zaman zaman uzaklaşıyoruz. Bunu bir doğal hak gibi göremeyiz. CHP gerekli tedbirleri önlemleri alacaktır." şeklinde konuştu. Kendisine partililerin göstermiş olduğu ilgiden de büyük mutluluk duyduğunu belirten Solak, tören sonrası daha önce çiceğini kabul etmeyen İl Başkanı Nalbantoğlu ile el sıkıştı.