BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.431,04
HABER /  POLİTİKA

DTPli başkandan inanılmaz sözler

DTP'li Belediye Başkanı Kanar, Kandil'den dönen PKK'lılar için düzenlenen törende öyle sözler etti ki inanılmaz!

Abone ol

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Kuzey Irak'tan Türkiye'ye gelip teslim olan 34 kişilik PKK'lı guruptan Elif Uludağ, Hüseyin İpek ile Mahmur Kampı'ndan gelen Zehra Tunç, Bülent Aka, İsmail Ayaz, Fatma İzer Çukurca Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye önünde toplanan DTP'liler, gelen grupla tokalaşmak için birbiriyle yarıştı.

PKK'LI ULUDAĞ: MUTLAKA TBMM'YE GİDECEĞİZ

Grup adına Kürtçe konuşma yapan Elif Uludağ, barış için ne gerekiyorsa yapacaklarını, Kürt halkının uzattığı barış elinin geri çevrilmemesi gerektiğini belirterek, "Bizler geldiğimizde büyük umutlarla geldik. Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine geldik. Amacımız TBMM'ne gitmekti. Fakat TBMM'deki partilerden olan CHP ve MHP'nin kışkırtıcı siyasetleri bizleri biraz tedirgin etti. Süreci sabote ettiler. Ama amaçlarına ulaşmayacaklar. Biz mutlaka TBMM'ne gideceğiz. Taleplerimizi mutlaka dile getireceğiz. Koruculuk mutlaka kalkmalıdır. Anayasanın mutlaka değişmesi gerekiyor. Kandil ve mahmurdan gelecek olan arkadaşlarımıza bir güvence sağlanmalıdır" dedi.

"TEK MUHATAP ÖCALAN'DIR"

Uludağ, "Öcalan'a verilen ağırlaştırılmış tecrit mutlaka kaldırılmalı. 11 yıldır zaten içinde bulunduğu tecrit çok ağır. Eğer PKK ve Kürtler'i imha ve inkar ederlerse çözümden bahsetmek kesinlikle olmaz. Bizler iyi niyetle geldik cesur adımlara atarak geldik umutlu geldik. Her şeyi göze alarak geldik. Biz barışı mutlaka sağlayacağız ve tek muhatap Abdullah Öcalan'dır" şeklinde konuştu.

DTP'Lİ BAŞKAN: ÖCALAN İÇİN ÖLMEYE HAZIRIZ

Daha sonra söz alan DTP'li Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, "Hepiniz hoşgeldiniz, Çukurcalı vatandaşlarımı ve barış grubunu saygıyla selamlıyorum. Biz vatandaşlarımızın üzerinde olan baskıları ve Öcalan'ın üzerindeki baskıyı kabul etmiyoruz. Biz gerekirse Öcalan için ölmeye bile hazırız. Türkçe'de denildiği gibi biz trenden korksaydık gemiye binmezdik" ifadelerini kullandı.