BIST 10.739
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.506,97
HABER /  POLİTİKA

AKPli başkanın marifetlerine bak

Başkan oldu hayatı değişti! Usulsüz diploma sahibi olduğu iddia edilen başkanın marifetleri saymakla bitmez!

Abone ol

AK Parti Doğanhisar İlçe Başkanlığını 3 dönemdir yürüten işbilir Osman Çalışan’ın parti nüfuzunu kullanarak Endüstri Meslek Lisesi diploması aldığı ve bu diploma aracılığıyla Doğanhisar Meslek Yüksek Okulu’na sınavsız geçiş hakkından yararlandığı iddia edildi.

MEB MÜDÜRÜ’NÜ VE MÜDÜRLERİ GÖREVDEN ALDIRMIŞ!
İddialara göre Doğanhisar İmam Hatip Lisesi mezunu olan Osman Çalışan üniversite sınavlarını kazanamayınca siyasi nüfuzunu kullanarak üniversiteye sınavsız girebilmek için en kolay yol olan endüstri meslek lisesi mezunlarına tanınan sınavsız geçiş hakkından yararlanmak ve yüksek okul mezunu olabilmek için isteklerini yerine getirmeyen Doğanhisar Milli Eğitim Müdürü’nü görevden aldırıp yerine 6 Kasım 2006’da EML Müdürü Selahattin Ç.’nin MEB Müdürü olarak atanmasını sağladı. Ç.’nin yerine de Doğanhisar MEB’de Şube Müdürü Vekili olan Abdullah K. EML Müdürü olarak atandı. Çalışan’a bütün bu atama işlemlerinde dönemin AK Parti Konya İl Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ethem Öztoklu’nun yardımcı olduğu ileri sürüldü.

USULSÜZLÜĞE KARŞI ÇIKANLAR İSTİFAYA ZORLANMIŞ!

2007-2008 eğitim-öğretim yılında EML Bilgisayar Bölümü alanında açılan telafi eğitimi programına kaydolan Çalışan, okula ve derslere devam etmeden aynı yılın yaz aylarında okuldan mezun olduğuna dair diploma almaya hak kazandırıldı. O dönemde EML Müdür Yardımcısı olan Mehmet B. ise, iddialara göre, usulsüz diplomaya imza atmadığı için müdür yardımcılığı görevinden istifaya zorlandı.

Bu diplomayla 2008-2009 öğretim yılı başında Selçuk Üniversitesi Doğanhisar Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Bölümüne sınavsız kayıt yaptıran Çalışan, MYO’da da okula devam etmeden sınıfı geçmiş göründüğü ve şu an itibariyle okulun 2. sınıf öğrencisi olduğu iddia edildi. İleri sürülenlere göre, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından MYO’daki İnkılap Tarihi dersi için görevlendirilen öğretmen Hasan Fırat D. de, Çalışan’ın devamsızlığını idare etmediği, o yokken var yazmadığı için geçen ay görevinden alındı.

HEM ÖĞRENCİ HEM İŞLETMECİ!

Doğanhisar’da konuşulan iddialara göre, Osman Çalışan sadece devam etmeden MYO’yu okuma yeteneği sergilemekle kalmadı, aynı zamanda bu öğretim yılı başı itibariyle yüksek okulun kantininin işletmesi ihalesini de aldı. Çalışan’ın AK Parti ilçe başkanlığı unvanını baskı aracı olarak kullanıp hem öğrenciliğiyle ilgili işleri hem de kantin işletme işlerini, Meslek Yüksek Okul Sekreterliği görevini yürüten İzzet A. vasıtasıyla gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

GENEL MERKEZ ANKARA’YA ÇAĞIRDI

Bayram öncesi AK Parti Konya İl Teşkilatı’nın AK Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’e “Hayırlı olsun!” ziyareti esnasında Doğanhisar İlçe Teşkilatı hakkında sunduğu raporun bir gereği olarak yarın AK Parti Doğanhisar İlçe Başkanı Osman Çalışan, Ankara’ya çağrıldı. Siyasi kulislerden edindiğimiz bilgilere göre, Çalışan, yerel seçimler öncesinde belde belediye başkan aday adaylarından parti adına usulsüz ve fahiş ölçüde yüksek bağış toplamakla suçlanıyor.

Murat Güzel/ Aktifkulis