BIST 10.899
DOLAR 32,23
EURO 34,96
ALTIN 2.477,26
HABER /  POLİTİKA

DTPden Apo sloganlı halay

DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, partisi tarafından düzenlenen etkinlikte Apo sloganları arasında halay çekti.

Abone ol

Mersin'de bulunan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, partisinin kadın kolları tarafından düzenlenen etkinlikte, ‘Öcalan’ sloganları altında kadınlarla birlikte halay çekti.

TERÖR ÖRGÜTÜ LEHİNE GÖSTERİ

Kadın kollarına ait binada başlayan etkinlik, daha sonra sokağa taştı. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 100 kişinin, Kürtçe ve Türkçe slogan attığı Dünya Kadınlar Günü kutlaması bir süre sonra bölücü örgüt lehine gösteriye dönüştü.

SİYASİ ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI

Etkinlikte konuşan DTP'li Ata, Türkiye'de çatışma ortamı olduğunu öne sürdü. Ata, bunun siyasi çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi ve kadın hakları konusunda politik çözüm istedi. Ata, konuşmanın ardından kadınlarla birlikte halay çekti.

APO SLOGANI ARASINDA HALAY

Kürtçe müzik eşliğinde çekilen halay sırasında sık sık bölücü başı Abdullah Öcalan lehinde sloganlar atıldı. Etkinliğin ardından Milletvekili Ata, partili kadınlarla vedalaştıktan sonra bölgeden ayrıldı. Bu sırada bazı çocuklar, milletvekilinin bulunduğu otomobilin arkasından bir süre koştu. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı etkinlik ardından grup dağılırken, taşkınlık yaptığı ileri sürülen 1 kişi gözaltına alındı.