BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Çuvalcı Paşanın dili mi sürçtü?

ABD'li Korgeneral Ray Odierno, PKK üzerinde baskı oluşturulması gerektiğini kaydetti ama öyle sözler söyledi ki...

Abone ol

ABD’nin, iki hafta öncesine kadar Irak’taki iki numaralı komutanı olan ve bu görevini tamamlayarak Washington’a dönen Korgeneral Ray Odierno, terör örgütü PKK üzerinde baskı oluşturulması gerektiğini kaydetti.

PKK YÜZÜNDEN İLİŞKİLER İLERLEDİ

Korgeneral Odierno, Pentagon’da verdiği brifingde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kuzey Irak’taki operasyonuna ilişkin bir soru üzerine, "Kuzey Irak’taki PKK problemi yüzünden, ABD, Türkiye ve Irak hükümeti arasındaki ilişkilerin ilerlediğini, çünkü bu sorundan dolayı işbirliğinin işlemeye başladığını" belirtti, haberleşme ve koordinasyondaki ilerlemelere işaret etti.

TERÖRİST ÖRGÜTLERE İZİN VERMEYECEĞİZ

Odierno, "Tabii ki, terörist örgütlerin sığınak elde etmesine ve oradan başka ülkelere saldırılar düzenlemesine izin verilemeyeceği yönünde hepimiz aynı fikirdeyiz" dedi.

PKK İLE MÜZAKEREYE BAŞLANMALI

Ancak, Pentagon tarafından yayımlanan brifingin metnine göre, Korgeneral Odierno, bunun ardından, "Şuna da inanıyorum ki, Kuzey Irak’ta uzun vadeli bir çözüm, askeri çözüm değil. Açıkça onlar (PKK) üzerinde baskı oluşturulmalı ki, böylelikle bu terörist unsurlarla konuşmaya ve müzakere etmeye başlayabilelim" ifadesini kullandı.

Odierno’nun sözlerinin "dil sürçmesi" mi olduğu anlaşılamadı. Korgeneral Odierno’nun bu sözleri, ABD tarafından terörist örgüt olarak görülen PKK ile ABD’nin görüşmediği ve görüşmeyeceği şeklindeki Washington’ın resmi politikasıyla çelişiyor.