BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bağcılarda Bayburtlular buluştu

Başbakan, Bağcılar’da düzenlenen Bayburtlular Gecesi’ne katıldı. Geceye büyük ilgi vardı.

Abone ol

Bayburt Kültür ve Yardım Derneğinin, Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü nedeniyle Bağcılar Spor Salonunda düzenlediği geceye Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra, TBMM Başkanı Köksal Toptan, İstanbul Valisi Muammer Güler, Bağcılar Belediyesi’nin Kurucu Başkanı olan İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile birlikte birçok Milletvekili, Belediye Başkanı, Bürokratlar, Bayburtlu Dernek ve vakıflar ile binlerce Bayburtlu katıldı.

Bayburt Kültür ve Yardım Derneğinin, Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü nedeniyle Bağcılar Spor Salonunda düzenlediği gecede konuşan Başbakan Erdoğan, göreve geldiklerinde 181 milyar dolar olan milli gelirin, 5 yılda 489 milyar dolara, 2500 dolar olan kişi başına gelirin de 6 bin 800 dolara çıktığını kaydetti. 2010 yılında kişi başına düşen milli gelirin 10 bin doları aşacağını ifade eden Erdoğan, “2010 yılını bile bulmayacak. Daha evvel yakalayacağız. Gümbür gümbür inşallah bu medeniyet yarışına çıkacağız” dedi.

Göreve gelmelerinden önce devletin 100 liraya 63 lira faiz vererek borçlandığını, şimdi ise 100 lira borçlanırken 16 lira faiz ödendiğini anlatan Erdoğan, yüzde 30 olan enflasyonun da 2007 yılı sonu itibarıyla 8.3'e düştüğünü söyledi. Kendilerinden önceki hükümetin IMF'ye olan 23.5 milyar dolarlık borcunu 6.9 milyar dolara indirdiklerini belirten Erdoğan, Merkez Bankasının kasasında bulunan 26.5 milyar doların da dönemlerinde 71 milyar dolara çıkarıldığını ifade etti. Bu kalkınmanın aynı hızla devam edeceğini belirten Erdoğan, ülkeye giren küresel sermayenin 2007 yılı sonu itibarıyla yıllık 23 milyar dolara çıktığını, kendilerinden önceki dönemde ise bunun yıllık 1 milyar dolar civarında olduğunu söyledi.

“BÜTÜN BUNLAR NASIL OLDU?”

“Bütün bunlar nasıl oldu?” diye soran Erdoğan, “Türkiye, artık bir güven ülkesi, istikrar ülkesi. Bütün bunları milletimizle yaptık. Milli birlik ve beraberlik ruhu ile yaptık. İstiklal ruhuna sadık kalarak yaptık. Cumhuriyete, demokrasiye, millet iradesine sadık kalarak yaptık. Bu nedenle demokrasimizle, ekonomimizle, Cumhuriyetimiz güç kazandı.
Milletimiz bize güvendi. Biz de milletimize güvendik” diye konuştu. Gelinen seviyeyi yeterli görmediklerini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:
“Ancak bizi üzen şu; zaman zaman birileri çıkıyor, bu ülkede bir şeyler yapıyor. Yazıktır bu millete. Bu milletin birliğini, beraberliğini, dirliğini bozmayın. Bu ülkede ayrımcılık yapmayın. Bu ülkede bölücülük yapmayın. Biz bu yola çıkarken, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' dedik. Biz bu yola çıkarken dedik ki; 'asla etnik milliyetçilik yapmayalım'. Biz insanlara Yunus'un diliyle bakıyoruz. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. İşte farkımız bu. Diyoruz ki; 'bölgesel milliyetçilik de yapmayın'. 780 bin kilometre karenin tamamı da aynı şekilde kalkınsın.”

“ Bizim bu ülkenin topraklarına bu tür bir sevdamız var. AK Parti iktidarıyla başlattığımız adalet ve kalkınma hamlemizi, bütün illerimiz nasibini görerek alıyor. Ayrımcılık olmadan alıyor ve almaya da devam edecek. Onun için diyorum ki; ne olursunuz, ülkemizde ayrım yapmayalım. Birbirimize farklı kültüründen dolayı, giyiminden, kuşamından dolayı farklı davranmayalım. Bu ülkenin evlatlarının arasına fitne fesat karıştırmayalım. Ve ülkemizde kimse demokrasiyi kendi tekeline almaya kalkmasın. Demokrasi Türk milletinindir. Cumhuriyeti kimse tekeline almaya kalkmasın. Cumhur burada. Kimse halkın iradesine ipotek koymaya kalkmasın. Halk burada. Onun iradesiyle demokrasi tecelli edecektir. Herkesin de buna saygı duyması gerekir. Kimse benim ülkemde, 'sen niye şöyle giyiniyorsun, sen böyle giyiniyorsun' diyerek, 'senin olduğun yerde ben yokum' demesin. Biz diyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının olduğu her yerde varız. Hepsinin hizmetkarıyız. Kimseye efendi değiliz.”
Son zamanlarda bazı sesler duyulduğunu kaydeden Erdoğan, “Biz birilerini yanımızda görmek istemiyoruz. Onların olduğu yerde biz olmayız” şeklindeki açıklamaları duymak istemediklerini, bunun çok çirkin ve çok talihsiz bir yaklaşım olduğunu söyledi.
“Başörtülünün olduğu yerde ben yokum” gibi söylemlerin çok yanlış olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
“Ama benim başörtülü kızım, başı açığın olduğu yerde 'ben yokum' demiyor. 'Ben varım' diyor. Biz ne diyoruz; ülkemizde başı açık, başı örtülü kardeşlerim el ele yürüdüğü sürece, omuz omuza yürüdüğü sürece, birbirinden güç aldığı sürece Türkiye'yi kimse yıkamayacaktır. Bunu böyle bilesiniz. Bu konuda kimse ama kimse bizim aramıza gelip de farklılık karıştırmasın. Biz bu yolda inanarak, kararlı bir şekilde yürüyoruz. 70 milyonun kardeşliği, 70 milyon vatan evladının birbirine olan güveni bizim için çok önemli. Kimse bunu zedelemeye kalkmasın. Kariyeriniz, karizmanız ne olursa olsun, bunların hiçbirisi önemli değil. Benim vatandaşımın birliğine, beraberliğine ne kadar katkın var. Bu çok önemli. Biz bunu istiyoruz.”

“AYRILIKTA FELAKET, BİRLİKTE KUVVET VAR”
Milletin efendisi değil, hizmetkarı olduklarını vurgulayan Erdoğan, milletin kendisine efendilik taslayanlara, vakti saati geldiğinde, sandıklar kurulduğunda gerekli dersi verdiğini söyledi. Konuşmasının sonunda salonda bulunan gençlere seslenen Erdoğan, “Gençler; birbirinizi sevin, sayın, birbirinizden ayrı düşmeyin. Ayrılıkta felaket vardır, ama birlikte kuvvet vardır. Biz sizden bunu istiyoruz” dedi.

Bayburt Kültür Dernek Başkanı Abdurrahman Polattimur, gecede, Başbakan R.Tayyip Erdoğan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya günün anısına birer plaket sundu.