BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.442,65
HABER /  POLİTİKA

DTPde Apo sloganlı kongre

Demokratik Toplum Partisi Doğubeyazıt İlçe Teşkilatı'nın 1. kongresi başladı.

Abone ol

Kongrenin açılışında İstiklal Marşı okunmazken, DTP'liler sözde şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

DTP Van Milletvekili Özdal Üçer Kürtçe konuşurken, Doğubayazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay ise PKK lideri Abdullah Öcalan'a sayın diye hitab etti.

Partililer, sabahın erken saatlerinde sessiz bir şekilde caddede yürüyerek DTP binasında kongrenin yapılacağı Doğubeyazıt Kaymakamlığı Kutlu Aktaş toplantı salonuna geldi.

DTP Van Milletvekili Özdal Üçer'in salona giriş anonsu yapılınca salonda bulunan yaklaşık 2 bin kişi hep bir ağızda 'biji serok Apo' sloganları atmaya başladı.

Kongrede, Doğubeyazıt Belediye Encümeni Faruk Serkan, Kürtçe şiir okuduktan sonra divan üyeleri seçildi. İlk olarak konuşmacı olarak kürsüye çıkan Doğubeyazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay, "Değerli hemşehrilerim, partililer, basın mensupları; herkesin bildiği gibi Türkiye'de AKP Hükümeti kendi başına aldığı kararlarla binlerce insanımızı yok etmeye çalışıyor. Hak, hukuk, kardeşlik bu mu? Örneğin İmralı'daki sayın Abdulah Öcalan'ın sağlık durumu her gün biraz daha kötüye gidiyor" dedi. Bu sözler üzerine salondaki partililer 'Biji serok Apo' sloganı attı.