BIST 10.285
DOLAR 32,28
EURO 34,83
ALTIN 2.412,06
HABER /  GÜNCEL

Annan planına hayır

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Papadopulos Annan planının ısıtılmasına karşı çıktı.

Abone ol

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, "Kıbrıs sorununun çözümü için Annan Planının yeniden getirilmesine yönelik her türlü çabanın Rumlar tarafından reddedileceğini" söyledi.

Papadopulos, Atina'da yayımlanan Ethnos gazetesindeki demecinde, Rum kesiminde 17 Şubatta yapılacak "başkanlık" seçimi ile Kıbrıs sorununa değindi.

Kıbrıs'ta, iki toplumlu, iki bölgeli bir federasyon şeklindeki çözümden yana olduğunu belirten Papadopulos, "Annan Planının bu konudaki beklentileri tatmin edici olmadığını" savundu.
Papadopulos, "Annan Planı iki toplumlu, iki bölgeli federasyondan söz ediyordu. Ancak, içerdiği koşullar tatmin edici değildi. Bunların Annan Planına verdiği anlamı ben kabul etmiyorum" dedi.
Annan Planının tekrar masaya getirileceğine inanmadığını belirten Papadopulos, böyle bir olasılık durumunda da, "Planın Rumlar tarafından, öncekinden daha yüksek bir oranla yeniden reddedileceğini" iddia etti.
Papadopulos, Rum kesimindeki "başkanlık" seçimi hakkında ise "Bu seçimin partileringücünü değil, Kıbrıs'ın geleceğini belirleyeceğini" söyledi.