BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.466,52
HABER /  GÜNCEL

DTP yürüyüşünde PKK gösterisi

DTP'nin Diyarbakır'da düzenlediği meşaleli yürüyüş terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan'ın gösterisine dönüştü.

Abone ol

Yürüyüşte yüzleri kapalı grup Öcalan resimleri ile PKK flamaları taşıdı. Başkan Baydemir, Bakan Atalay'ın dünkü konuşmasını, "Dışlayıcı bir dil kullanmaktan hepimiz sakınmalıyız" sözleriyle değerlendirdi.

DTP'nin bugün Diyarbakır'da düzenleyeceği miting öncesinde partinin gençlik yapılanması olan Yurtsever Demoktaki Gençlik Meclisi, Bağlar İlçesi'nden 'barış çadırı'nın bulunduğu Sümerpark'a yaklaşık 2 kilometre ellerinde meşalelerle yürüyüş düzenledi.

Yüzlerini puşu ile kapattılar

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüşte ön saflarda yürüyenler yüzlerı puşu ile kapatıp, PKK flamaları ve Öcalan resimlerini açtı. Kafalarında PKK yazılı maskeler taktılar.

Göstericiler halay çekerken, daha sonra sabaha kadar tutulacak olan barış nöbetine katıldı. Barış nöbetine katılmak üzere Sümer bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir yaptığı açıklamada 1 Eylül dünya barış günün tüm dünya halklarına kutlu olmasını diledi.

Atalay ve Türk'ün açıklamaları

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı açıklamasının ardındann DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün önemli açıklamalar yaptığını söyleyen Baydemir, "Şüphesizki genel başkanlar değerlendirme yaptı. Nacizane temennim adımız, görevimiz ve sıfatımzı ne olursa olsun barış sürecinin ya da barışı inşaa dili kapsayıcı bir dil olmalıdır. Pozitif bir dil olmalıdır, kucaklayıcı bir dil olmalıdır. Dışlayıcı bir dil kullanmaktan hepimiz sakınmalıyız. Gerçekler üzerinden vicdanları harekete geçirecek bir dili kullanmamız gerekir diye düşünüyorum. Yok sayan hele hele rencide eden bir dili kullanmaktan kesinlikle sakınmalıyız" dedi