BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.464,28
HABER /  GÜNCEL

Süper Savcıya taciz suçlaması

İzmir'den Samsun'a atanan özel yetkili savcı Murat Gök hakkında şok iddia! Suç duyurusunda bulunan ise öğretim görevlisi!

Abone ol

İzmir Yaşar Üniversitesi öğretim görevlisi Ü.E.İ., Samsun'a atanan Murat Gök'ün, İzmir'de özel yetkili Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken, kendisine cep telefonuyla gönderdiği mesajlarda cinsel tacizde bulunduğunu öne sürerek suç duyurusunda bulundu.

İzmir Barosu avukatlarından Tarcan Ülük, Ü.E.İ. adına Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede, Murat Gök'ün, İzmir'de Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı iken, bir soruşturma kapsamında müvekkilinin babasını tutuklattığını, davayı takip ederken de kendisinden cep telefonu numarasını aldığını belirtti.

CİNSEL İÇERİKLİ MESAJ İDDİASI

Gök'ün, babasının davasında yardım etme bahanesiyle Ü.E.İ. ile samimiyet kurmaya çalıştığını, uygunsuz saatlerde sık sık cinsel içerikli, cinsel ilişkiye daveti çağrıştıran mesajlar gönderdiğini ileri süren Ülük, dilekçede şu iddialara yer verdi:

"21 Kasım 2008 tarihinde saat 22.51'de çektiği mesajda, cumartesi günü saat 14.00'te müvekkilimi babasıyla adliyeye davet etmiş, babasının davasında yardımcı olacağını, gerekirse avukat önerebileceğini söylemiştir. Tarafsız olması gereken bir cumhuriyet savcısının, davanın tarafıyla görüşmesi ve avukat önerebileceğini söylemesi görevi kötüye kullanmadır, cumhuriyet savcısına yakışmayacak hal ve hareketlerdir."

Avukat Ülük, müvekkilinin, babasının davasının İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etmesi nedeniyle, olumsuz etkilenebileceği düşüncesiyle zamanında tepki gösterip şikayetçi olamadığını vurguladı.

Dilekçede, "Çünkü şüpheli, müvekkilemin kanaatine göre, yaptığı kanunsuz soruşturmayla babasını tutuklatmıştır. Kendisi de tutuklanma korkusuyla şikayetçi olamamıştır. Şüpheli Samsun'a tayin olduktan sonra müvekkilem üzerinden manevi baskı kalkmış, cesaret bularak haklarını aramaya başlamıştır" dedi.

Avukat Ülük, görevini kötüye kullanarak suç işlediğini, Ü.E.İ.'yi mağdur ettiğini öne sürdüğü Cumhuriyet Savcısı Murat Gök hakkında etkin bir soruşturma yapılarak, cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep etti.

Savcı Gök, İzmir'deki görevi sırasında imza attığı yolsuzluk operasyonlarıyla, kamuoyunda "süper savcı" olarak tanınıyor