BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.442,51
HABER /  POLİTİKA

DTP ile koalisyona gider mi?

Gecenin belki de en kritik sorusuydu: DTP ile koalisyona gider misiniz?

Abone ol

Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz seçimlerinde oluşabilecek tabloya göre DTP ile koalisyon yapılabileceği imasında bulundu.

CNN Türk’te gazetecilerin sorularını cevaplandıran Erdoğan, DTP'ye 'ne evet ne de hayır' dedi. Verdiği cevaplar DTP'ye açık kapı bıraktığı şeklinde yorumlandı.

Kritik soru Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ten geldi. İşte dün gece yaşanan o diyaloglar

Ahmet Hakan:  Üç parti barajı aşsa ve siz tek başınıza iktidar olamasanız CHP ile koalisyon yapar mısınız?

Tayyip Erdoğan: Bunları bana konuşmak şu anda erken. O tabloyu görmemiz şart. O tabloyu gördüğümüzde değerlendirmelerimiz ona göre yaparız…

 

Ertuğrul Özkök: Efendim ben size bir şey sormak istiyorum. Bulgaristan’da bir Türk partisi var.

 

Tayyip Erdoğan: Hak ve Özgürlükler Partisi…

Ertuğrul Özkök: Hak ve Özgürlükler Partisi… Çok da esaslı bir parti yani bir de son Avrupa Birliği seçimlerinde en yüksek oyu onlar aldı; öbür oylar bölündüğü için. İki tane milletvekili gönderdiler Avrupa Parlamentosu’na. Şimdi onlar Hükümetin ortağı oldular….

Tayyip Erdoğan: Hükümeti onlar kurdu….

Ertuğrul Özkök: Hükümeti onlar kurdular. Evet… Türkiye’de de böyle DTP’liler bağımsız olarak girecekler ve büyük bir ihtimalle girdikten sonra da grup kuracaklar. Acaba bizim o partinin zihniyetine gelse DTP, onlarla da bir koalisyon olabilir mi?

Tayyip Erdoğan: Şu anda parlamentonun içinde… Şöyle  parlamentonun tarihine baktığımız zaman birbiriyle hiçbir bir araya gelemeyecek denilen partiler bir araya gelmiştir. Yani 74; Bülent Ecevit; O dönemde bildiğiniz gibi, işte Milli Selamet Partisi, Milliyetçi Hareket partisi, Milliyetçi Cephe hükümetlerini oluşturdular, o dönemlerde biliyorsunuz. Ama normalde sorulduğu zaman bunların hiçbir araya gelmesi mümkün değil denilirdi. Ama bunlar oldu, bunları yaşadı. Şartlar yarın neler gösterir... Bunun için şimdiden erken konuşupda kilitlemek yanlış olur diye düşünüyorum. Demokrasinin içerisinde çareler tükenmez deniliyorsa. Birçok çareler de çıkabilir bu arada. Onun için sabırlı olmakta fayda var.