BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

DTP Gülden çözüm isteyecek

DTP, yarın Gül'le görüşecek. Gül'den sorunlarına çözüm isteyecekler.

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, gazetecilerin cumhurbaşkanı seçimine ilişkin soruları üzerine, parlamentonun kriz üretmemesi gerektiğini söyledi.

Daha önce cumhurbaşkanı seçiminde parlamentoda hazır olacaklarını deklere ettiklerini hatırlatan Selahattin Demirtaş, şöyle konuştu:

''Yarın saat 12.00'de Sayın Abdullah Gül ile partimiz arasında bir görüşme
gerçekleşecektir. Bizim bu konuda ilkelerimiz, kriterlerimiz ve beklentilerimiz var. Başta Kürt sorunun çözümü, demokrasi ve insan haklarının işler hale gelmesi ve çözülmesi konusunda nasıl bir yaklaşım göstereceğini merak ediyoruz. Sayın Gül, hukukun üstünlüğüne ve laikliğe saygılı olacağını deklare etti. Bizim öncelikli hassasiyetimiz Kürt sorunudur. Bu sorunun barışçıl, demokratik çözümünün Meclis çatısı altında çözülmesi gerektiğine inanıyoruz.

Bu konuda Gül'ün tavrı ne olacaktır. Bunu kendisinden duymak istiyoruz. Meclis Kürt sorununu tartışmaya başlar, yasal ve anayasal değişiklikler yaparsa, tavrı ne olacaktır. Bunu kendisinden duymak istiyoruz.''

EŞİNİN TÜRBANLI OLMASI SORUN DEĞİL
Demirtaş, Gül'ün toplumun genelini kapsayan hiçbir ayrım gözetmeksizin
herkesi kapsayacak, kucaklayacak mesaj vermesini önemsediklerini ifade ederek, "Sayın Gül'ün eşinin türbanlı olması bizim açımızdan sorun değil, kendisinin kafasını önemsiyoruz'' dedi.

Bu tür yaklaşımları gereksiz yaklaşımlar olarak değerlendirdiklerini, tek
başına bir kişinin rejimi tehlikeye sokacağı yaklaşımını da yapay bulduklarını
bildiren Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Problem Sayın Gül de değil, rejimdedir. Biz sayın Gül'ün Çankaya'ya çıkmasıyla rejimin tıkanacağı tespitine katılmıyoruz. Rejim, içselleştirilmiş demokratik, laik, insan haklarına saygılı bir sistem olsaydı, bu yaşanan tartışmalar olmayacaktı.''

Selahattin Demirtaş, DTP'nin küçük, ancak etkili bir grup olduğunu ifade
ederek, ''Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kürtlerin önemli bir kısmı AK Parti ve DTP'ye destek verdi. Biz Gül'ü desteklersek, Türkiye'deki Kürtlerin önemli bir kesimi Gül'e destek vermiş olacaktır. Bu nedenle Gül'ün tutumunu önemsiyoruz'' dedi.