BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,96
ALTIN 2.443,03
HABER /  POLİTİKA

DTP 6 şehit için ne dedi?

6 askerin şehit edilişi barış ortamını baltaladı. DTP cephesi olayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Abone ol

DTP lideri Ahmet Türk "Demokratik çözüm isteyen elini tetikten çekmeli" dedi.

Hakkari Çukurca' da askerlere yönelik, terör örgütünün mayınlı saldırısına DTP'den de tepki geldi. DTP eş başkanı Ahmet Türk yazılı bir açıklama ile saldırıyı kınadı. İşte Ahmet Türk'ün açıklaması:   

BİR ACI  DAHA

"Dün gece Hakkari’nin Çukurca ilçesi kırsalında meydana gelen mayın patlaması sonucunda maalesef, 6 asker yaşamını yitirmiş, 8 asker de yaralanmıştır.

Ülkemizin uzun yıllardır yaşadığı bu acılara bir yenisinin daha eklenmiş olması hepimizi derin bir üzüntüye boğmuştur.Öncelikle bu kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

KİMSE ÖLMESİN
İnsan yaşamını sona erdirmeye yönelik şiddet eylemlerini tasvip etmedik, tasvip etmeyeceğiz. Haftalardır yaptığımız çağrılarda askeri operasyonların durmasının önemine işaret ediyorduk, ancak ne yazık ki bu çağrılarımız ve iyi niyetli çabalarımız bu güne kadar hiçbir sonuç vermedi. Ne askeri operasyonlar hızından bir şey kaybetti, ne de eylemler ve saldırılar durdu.

ELLER TETİKTEN ÇEKİLSİN
Ancak açık bir dille ifade ediyoruz; bu saatten sonra her kim ki demokratik bir çözümden yana ise ve her kim ki silahsız bir çözüm arzuluyorsa mutlaka ama mutlaka elini tetikten çekmelidir. Siyasetin önünü açabilmenin olmazsa olmaz koşulu ölümlerin durmasıdır. Bu başarılamadığı zaman, ölümleri durduramadığımız müddetçe hiçbir sorunumuzun çözüm yoluna giremeyeceği gerçeğini bir kez daha tekrarlıyor, bu ortak acıların biz siyasetçilere daha fazla sorumluluk yüklediğinin önemle altını çiziyoruz."