BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.439,87
HABER /  GÜNCEL

PKK şantiye bastı iki işçiyi kaçırdı

Terör örgütü PKK Şemdinli'de şantiye bastı. propaganda yapıp iki işçiyi kaçırdılar. Gerekçeleri ise düşündürücü..

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Konur ve Aktütün köyleri arasında yol yapımında çalışan işçilerin şantiyesini basan PKK'lı teröristler, örgüt propogandası yaptı. İş makinelerini ateşe veren teröristler, 2 iş makinesi operatörünü de rehin alarak Irak sınırına doğru kaçtı.

Teröristlerin kaçırdığı işçilerin isimleri belli oldu. Yetkililer, işçilerden Agit Sev ve Hasan Korkmaz'ın teröristler tarafından kaçırıldığını açıkladı.

Diğer işçilerin haber vermesiyle güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Olay bugün saat 16.00 sıralarında Kuzey Irak sınırında bulanan Yaylapınar ve Konur köyleri arasındaki Sosi Deresi bölgesinde meydana geldi. Bir grup silahlı PKK'lı terörist, yol yapımında çalışan işçilerin bulunduğu şantiyeyi bastı. İşçileri bir araya toplayıp örgüt propogandası yapan PKK'lılar, ardından 2 iş makinesini ateşe verdi. İşçileri şantiyedeki minibüs ile Şendinli İlçesi'ne gönderen teröristler, iş makinesi operatörleri Agit Sev ile Hasan Korkmaz'ı rehin alıp, yaklaşık 1 saat kaldıkları şantiyeden Kuzey Irak yönüne doğru uzaklaştılar.

PKK'DAN 'İŞİ DURDURUN' TEHDİDİ

Şantiye baskını, ilçeye gelen işçilerin jandarmaya haber vermesiyle ortayı çıktı. Rehine alınan 2 işçinin kurtarılması ve PKK'lıların yakalanması için güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Bu arada PKK'lıların bir süre önce, yolda çalışma yapan firmanın yetkililerini arayarak işi durdurmaları konusunda tehditlerde bulundukları öğrenildi.