BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,85
ALTIN 2.391,40
HABER /  POLİTİKA

DSPnin kapısı Karayalçına açık

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, adaylak talebi durumunda, Karayalçın'a kapılarının açık olduğunu söyledi.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ankara Büyükşehir Belediyesi veya başka bir adaylık talebi durumunda, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'a kapılarının açık olduğunu söyledi.

Sezer, Adana ziyaretleri kapsamında yerel bir televizyonda düzenlenen ''Bir ters, bir düz'' adlı programa katıldı.

Programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sezer, parti olarak yerel seçimlere iddialı hazırlandıklarını söyledi.

DSP'li belediyelerin yönetimde oldukları kentleri ''batılı'' bir yapıya kavuşturduklarını belirten Sezer, ''Eskişehir, DSP yönetimi ile batılı bir kent görünümü kazandı. Önümüzdeki yerel seçimlerde Adana başta olmak üzere kentlerin yönetimine talibiz. Adana'yı hayal ettiğim gibi görmedim. Adana bereketli topraklara sahip. Bu kente geldiği zaman insanın içi açılmalı, bu DSP ile mümkün olacak'' diye konuştu.

Sezer, nüfusu 2 binin altında kalan belediyelerin kapatılması kararını eleştirdi ve bunun yerel seçimler öncesi ''oy'' amacı ile yapıldığını öne sürdü.

Sezer, program sırasında gazetecilerin ''SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediyesi için DSP'den aday olarak gösterilebilir mi?'' şeklindeki sorusuna ise ''Parti olarak bir kararımız söz konusu değil ancak ben genel başkan olarak Murat Karayalçın'a Ankara Büyükşehir Belediyesi veya başka bir adaylık talebi durumunda kapımızın açık olduğunu söylemek istiyorum'' dedi.