BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SAĞLIK

30 yaş üzeri sigara tiryakisi

Yapılan araştırmaya göre, 30 yaş üstü her 2 erkek ve 6 kadından birinin sigara içiyor. İşte araştırmadan çıkan sonuç;

Abone ol

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Ergin, ülke genelinde yapılan bir araştırmaya göre 30 yaş üstü her 2 erkek ve 6 kadından birinin sigara içtiğini söyledi. Prof. Dr. Ergin, “Sigara içenlerde kalp krizi geçirme olasılığı yüzde 50’nin üzerinde. Ülkemizde son 14 yıldır malesef sigara içme alışkanlığı hiç gerilemedi” dedi
Tıp Haftası nedeniyle Tekden Hastanesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Prof.Dr. Ali Ergin, yönetim kurulu üyeliğini yaptığı Kardiyoloji Derneği tarafından 4 bin kişi üzerinde yapılan ‘Türkiye Kalp Hastalıkları Risk Tablosu’ değerlendirmesini anlatı. Prof. Dr. Ali Ergin, şunları söyledi:

“Çok dengeli olarak yurdumuzun değişik cografi bölgelerinde oturan 4 bin kadın ve erkek üzerinde yapılan araştırmaya göre ülkemizdeki erişkin insanlar gözlendi. Üzülerek söylemek isterim ki, 30 yaş üstü her 2 erkek ve 6 kadından birinin sigara içtiği, bu alışkanlığın 14 yıldır değişmediği görüldü. Kalp krizi geçirme riski, içilen sigara göre artıyor. Örneğin günde 2-3 sigara içenin kalp krizi geçirme olasılığı yüzde 50 oranında, sigara sayısı 5 ve üzerine çıkarsa kriz geçirme olasalığı yüzde 100 oranında artıyor. Sigaranın yanı sıra hareketsizlik de kalp krizi için önemli bir faktör.”