BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Gazzeye İsrail saldırısı

İsrail uçakları, bugün Gazze kentine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda İslami Cihad'ın 3 militanı öldü.

Abone ol

İsrail uçakları, bugün Gazze kentine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda İslami Cihad'ın 3 militanı öldü.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Gazze kentinin Tufe mahallesinde roket saldırısına hazırlanan bir grup militanın üzerine İsrail uçaklarından füze ateşi açıldı. Füze saldırısında İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Tugayları militanlarından 3'ü hayatını kaybetti.

Bu saldırıdan hemen önce de Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'da, sınır yakınındaki bir bölgeye İsrail tanklarının açtığı ateşte 2'si ağır, 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yaralananların kimlikleri konusunda henüz bilgi alınamadı.

İsrail ordusu her iki saldırıyı da doğruladı ve Kassam roketi taşıyan İslami Cihad militanlarının hedef alındığını, Beyt Lahya'da ise silahlı militanlara saldırı düzenlendiğini belirtti.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, dün akşam bir İsrail helikopterini vurduğunu bildirmişti. İlk kez bir İsrail helikopterinin vurulduğu duyurulurken, İzzeddin El Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, militanlarının ağır makinalı silahlarla çeşitli yönlerden Apaçi helikopterine ateş açtıklarını ve helikopterin isabet aldığını, bunun direnişin gücündeki gelişmeye işaret ettiğini belirtmişti.

İsrail ordusu dün akşamki iddiayla ilgili açıklama yapmamış, güvenlik yetkilileri, bir helikopterin ufak çapta hasar gördüğünü, ancak İsrail'e döndüğünü belirtmişlerdi.