BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

DSPden haber bekliyorlar

CHP açısından mutabakat tamam. CHP Genel Başkanı Baykal en kIsa sürede cevap bekliyor.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP ile iş birliği konusunda tam bir mutabakat içinde olduklarını belirterek, ''Bu mutabakatın DSP'nin parti organları tarafından ele alınması, tartışılması, benimsenmesi ve sonuçlandırılması bekleniyor. Bu gerçekleştiği anda seçim iş birliği konusunda herhangi bir engel kalmayacaktır'' dedi.

Baykal, genel merkezde düzenlenen Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. DSP ile iş birliği konusunda CHP'nin fedakarlık yaparak, kendi örgütsel bütünleşme modelinden vazgeçerek DSP'nin önerdiği seçim iş birliği anlayışını kabul ettiğini ve mutabakata vardıklarını söyledi.

Seçim iş birliğinin nasıl işletileceği konusunda her iki parti tarafından çalışma yapıldığını ve mutabakatın sağlandığını belirten Baykal, partiler arası müzakereyle ilgili bir sorun bulunmadığını kaydetti. Baykal, ''Tam bir mutabakat içindeyiz. Bu mutabakatın DSP'nin parti organları tarafından ele alınması, tartışılması, benimsenmesi ve sonuçlandırılması bekleniyor. Bu gerçekleştiği anda yani DSP'nin iç çalışması bittiği anda seçim iş birliği konusunda herhangi bir engel kalmayacaktır'' dedi.

''EN KISA SÜREDE SONUÇLANMASINI DİLİYORUM''

DSP yönetiminin iyi niyetli bir çaba içinde olduğunu ve içtenlikle gayret gösterdiklerini bildiğini ifade eden Baykal, ancak siyasi hayatın içinde tartışmaya ve itiraza daima yer olduğunu, bunu doğal karşılamak gerektiğini vurguladı. DSP'nin kendi içindeki tartışmaları en kısa sürede noktalayacağına inandığını belirten Baykal, şöyle konuştu:

''Bize net cevaplarını bildireceklerdir. Biz cevabı bekleme konumunda olmaya devam ediyoruz. Olumlu bir cevabın geleceğini ben de umut ediyorum. Bu konuda Sayın Başkan'ın, arkadaşlarının yaptığı çalışmaları saygıyla izliyorum ve en kısa sürede sonuçlanmasını diliyorum. İyi niyetle bekliyoruz.'' Baykal, bir soru üzerine, kamuoyunun ''Acaba bir sıkıntı mı var'' duygusu içine girmemesi gerektiğini belirterek, her iki partinin de kamuoyunun böyle bir duyguya yönlendirilmemesi gerektiği görüşünde olduğunu söyledi. Takvimi sıkıştırma gayreti içinde olmadıklarını da ifade eden Baykal, ''Arkadaşlarımızın sorunlarını, çabalarını anlayışla karşılıyoruz. Onların bunu çözme kararlılığı içinde olduğunu görüyoruz ve başarılar diliyoruz'' diye konuştu.

İZMİR'DEKİ CUMHURİYET MİTİNGİ

Baykal, İzmir'de gerçekleştirilecek Cumhuriyet Mitingi'ne birlikte gitmeyi düşünüp düşünmedikleri yönündeki soruya, ''İnşallah, umut ediyorum, olması lazım. Bunu sadece biz değil, bütün İzmirliler bekliyor, halkımız bekliyor. İnşallah orada birlikte oluruz'' karşılığını verdi.