BIST 9.814
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.432,30
HABER /  GÜNCEL

Drogba adım adım Galatasaray'a

Cimbom'un Canaydın zamanında Drogba'yı sudan ucuza almadığı ortaya çıktı. Ancak imzaların bu hafta atılması an meselesi.

Abone ol

Bir süredir Chelsea'nin Fildişili oyuncusunu renklerine bağlamak için büyük bir uğraş veren Sarı-Kırmızılı yöneticiler bu futbolcu için hedefe her geçen gün biraz daha yaklaşıyor.

MERHUM CANAYDIN ÖNEMSEMEDİ
Bu arada eski başkan Canaydın zamanında G.Saray'ın Drogba'yı 600 bin dolar gibi sudan ucuz bir rakama alamadığı öğrenildi. O dönemde International Football Management şirketinin sahibi Tunç Üner'in 30 Mayıs 2002'de Canaydın'a bir faks gönderdiği ortaya çıktı. Bu faksta Üner o zaman Guingamp'ta oynayan ve bonservisi 600 bin dolar olan Drogba'yı önerdiği ama Canaydın'ın bunu dikkate almadığı belirlendi. Oysa Drogba için bugün bu rakam 10.5 milyon TL'ye çıktı.

KEITA TAM DESTEK VERDİ
Galatasaraylı yöneticilerden Adnan Öztürk 33 yaşındaki futbolcu ve menajeri Pierre Frelot ile yaptıkları görüşmede çok önemli ilerlemeler sağladı. Sarı-Kırmızılı yönetimin Drogba'ya Chelsea'den aldığı yıllık ücretten daha fazla teklifte bulunup ayrıca 3 yıllık garanti sözleşme önermesi Fildişili futbolcuya cazip geldi. Bu arada daha önce Sarı-Kırmızılı formayı giyen vatandaşı Keita'ya Galatasaray'ı soran Drogba, "Hiç düşünme gözün kapalı git. Orası tam sana göre bir yer. Çok mutlu olursun. Galatasaray taraftarının dünyada eşi benzeri yoktur. Orada yeniden doğarsın" cevabını aldı. Chelsea Başkanı Abramovich'in İngiliz ekibinde teknik direktör işini netleştirdikten sonra Drogba konusunda karar vereceği ancak Fildişili futbolcunun istediği doğrultuda bir adım atacağı öğrenildi.