BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,68
ALTIN 2.411,45
HABER /  POLİTİKA

DPde kongre bilmecesi

Ağar'ın istifası ortalığı karıştırdı. DP'de kongre bilmeceye dönüştü.

Abone ol 22 Temmuz seçimlerinde alınan sonuçlar Demokrat Parti’de Mehmet Ağar’ın genel başkanlıktan istifasına yol açarken, partide şimdi de genel başkanlık ve olağanüstü kongre bilmecesi yaşanıyor.

Tüzük gereği, genel başkanın istifası halinde yerine olağanüstü kongreye kadar görev yapacak bir ismin vekaleten atanması ve ardından da 45 gün içinde olağanüstü kongreye gidilmesi gerekiyor. Ancak bugün toplanan DP GİK’ten beklenen sonuç çıkmadı.


Gerek genel başkanın yerine vekalet edecek ismin belirlenmemesi gerekse de olağanüstü kongre kararının alınamamasının gerekçesini ise “Ağar’ın istifa dilekçesini genel merkeze henüz ulaştırmaması” oluşturuyor.

Bu durumdan haberdar olan Ağar’ın ise istifa dilekçesini genel merkeze göndereceği bildirildi. Seçim sonuçlarını ve boşalan genel başkan yardımcılıklarının yerine yapılacak atamaları görüşmek üzere toplanan Genel İdare Kurulu’nda (GİK) ise, 15 Ağustos’ta yeniden toplanma kararı alındı.

15 Ağustos’ta yapılacak toplantıda tüzük gereği, kongreye kadar genel başkanlığı yürütecek ismi belirlemek üzere GİK ve Merkez Karar Kurulu’nun (MKK) ne zaman toplanacağı belirlenecek.

Parti tüzüğüne göre ise genel başkanın istifası halinde yerine olağanüstü kongreye kadar görev yapacak bir ismin vekaleten atanması ve ardından da 45 gün içinde olağanüstü kongreye gidilmesi gerekiyor.

Ancak Ağar’ın istifasını yazılı olarak henüz partiye ulaştırmadığı, bunun da kongre sürecinin başlamasına engel olduğu görüşü ileri sürülüyor. Bu durumdan haberdar olan Ağar’ın ise istifa dilekçesini partiye ulaştıracağı bildirildi.