BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.430,04
HABER /  POLİTİKA

AK Partiye CHPli de oy verdi

Bunu söyleyen Abdullah Gül. Örnek olarak da tanınmış bir aile dostlarını gösterdi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül merakla beklenen basın toplantısının ardından bir grup gazeteciyle sohbet etti.
 
Seçim gecesi genel merkezlerinin önündeki partililere dikkat çeken Gül, "22 Temmuz seçimleri laik-antilaik kalıplarını yok etti. Bu kalıplardan kurtulmamız lazım. Seçim sonrası fotoğraflarını incelediniz mi? Öyle fotoğraflar var ki bu fotoğraflar farklı değerlendirilirdi. Büyük bir harmonizasyon var. Kimsenin kimseyle derdi yok. Türkiye modernleşiyor" dedi.
 
"CHP'lilerden de oy aldık"
 
CHP'lilerin de kendilerine oy verdiklerini belirten Gül, "Ben hep yüzde 40'ın üzerinde oy olacağımızı söyledim. Gizli oyumuzun çok olduğunu belirttim. Daha önce farklı partilerde olanlar da bize verdi. Benim CHP'li aile dostlarım var. Bizi aradılar. Şimdi isimlerin veremem çünkü tanınan kişiler. İşadamı olan, elini taşın altına koyan bu kişiler istikrarın devamını istedi" dedi.
 
Edip Başer'e tepki
 
Dışişleri Bakanı, "Gül'ün adaylığı müdahale getirir" diyen emekli Orgeneral Edip Başer'e tepki gösterdi.
 
Gül, "Edip Başer'in sözleri yanlış. Silahlı Kuvvetler'in güçlü olması lazım. Bunun içinde itibarının güçlü olması gerekir. Hepimize düşen bir görev bu. Ben Başer'in başka yerlerin mesajını verdiğini zannetmiyorum" diye konuştu.
 
Bağımsızların durumu
 
Bağımsız aday olarak Meclis'e giren DTP'lilere de seslenen Gül, "Milletin sorunlarını çözmek için dikkatle hareket edilirse Türkiye'deki pek çok mesele hafifler" dedi.