BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Down sendromlu çocuklara Atatürk dersi

Eyüp Belediyesi engelli çocuklara yönelik etkinliklerini sürdürüyor. Down sendromlu çocuklar aileleriyle birlikte sinema keyfi yaşadı.

Abone ol

Eyüp Belediyesi'nin  " Gel Eyüp'te Yok Engel" adlı sosyal sorumluluk
projesinde yeralan  Down Sendromlu çocuklar "Dersimiz Atatürk" filmini
izledi.

Eyüp Belediyesi Sultan Center Sinemaları, senaryosunu Turgut Özakman'ın yazdığı "Dersimiz Atatürk" sinema filmi için öğrencilere, derneklere ve kurumlara özel bir kampanya düzenledi... Bu kampanya yoğun ilgi gördü. Filmi izlemeye dün Down Sendromlu gençler gitti. Anne-babalarıyla birlikte filmi izleyen gençler, zaman zaman duygusal anlar yaşadı... Dersimiz Atatürk'ü çok beğendiklerini belirten çocuklar,  filmi tekrar seyretmek istediklerini söyledi.

Dersimiz Atatürk filmi için İstanbul ve çevresindeki okul, kurum ve
derneklere indirimli bilet uygulaması yapan Eyüp Belediyesi Sultan Center Sinema Salonu ayrıca Eyüp ve çevresindeki okul ve derneklere ücretsiz ulaşım hizmeti de veriyor. Yaklaşık iki haftada bin öğrencinin izlediği film ay sonuna kadar indirimli olarak izlenebilir. Yapımcılığını Birol Güven, Serkan Balbal, yönetmenliğini Hamdi Alkan'ın üstlendiği filmde Çetin Tekindor, Halit Ergenç, Doğa Rutkay, Batuhan Karacakaya ve Sinem Öztürk gibi ünlü oyuncular rol alıyor.