BIST 10.471
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.439,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beyoğlu'na yeni semt konağı

Beyoğlu Belediyesi eğitimden sağlığa pek çok alanda hizmet veren semt konaklarına bir yenisini daha ekledi.

Abone ol

Beyoğlu Belediyesi, semt konaklarına bir yenisini daha ekliyor. 2 Milyon TL’ye mal olacak Hacıahmet Semt Konağı’nın temeli Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından atıldı.

Beyoğlu, yeni bir semt konağına daha kavuşuyor. Beyoğlu Belediyesi, 2 milyon TL’lik yatırımla Hacıahmet Semt Konağı’nın temelini attı. Beyoğlu’nun 11. semt konağı belediye tarafından halkın yaşam kalitesini artırmak, eğitimden sağlığa, kültürel etkinliklerden sosyal-yardımlaşma hizmetlerine kadar pek çok hizmete anında ulaşmasını sağlamayı amaçlıyor.

Dolapdere semtinin sol yakasında İstiklal ve Yenişehir Mahallelerine hizmet verecek olan Hacıahmet Semt Konağı, bin metrekarelik alan üzerine kurulu. 5 kat olarak yapılacak olan semt konağının bodrum katında aşevi, çamaşırhane ve gıda bankası bulunacak. Zemin katında sağlık ocağı olacak ve özellikle aile hekimliği sistemine entegre edilecek. Birinci katında çok amaçlı salon ile kültürel etkinlik merkezi, ikinci katında eğitim salonları ile internet kafe yer alacak. En üst katında ise konferans salonu niteliğinde çok amaçlı salon bulunacak. Ayrıca semt konağının yanında muhtarlık ve ödeme merkezi de yapılacak.
KADINLARIMIZA ARMAĞANIMIZ
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan “Her semtin farklı sosyo-ekonomik ihtiyacına göre semt konaklarını kuruyoruz. İhtiyaç sahipleri semt konaklarından ücretsiz faydalanıyor ve buralarda her türlü ihtiyacını karşılıyor. Semt konaklarımızın sayısını artırmayı planlıyoruz” dedi.

Demircan sözlerini ise şöyle sürdürdü: “Beyoğlu Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışında kadınlara yönelik hizmetlerimiz ön planda. Bu semtte kadınlarımızın sosyal etkinliklere katılamaması beni çok üzüyordu. Artık Hacıahmet Semt Konağı’nın yapılmasıyla birlikte kadınlarımız burada kurslara katılacak ve daha donanımlı hale gelecek. Aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer almalarına da katkıda bulunacak. Bu nedenle bu konağın temelini atmaktan mutluluk duyuyorum.”