BIST 10.538
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'Döverim' diyen başkana sert tepki

Adana Büyükşehir başkanvekili Tuncel, "yazı yazanı döverim" diye tehdit edince medya ayağa kalktı.

Abone ol

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, ''Benim görüşüme başvurmadan aleyhimde yazı yazanı döverim'' şeklindeki sözleri nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkanvekili Mustafa Tuncel hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Sertel, yaptığı yazılı açıklamada, gazetecileri, yazdıkları yazılar nedeniyle dövmekle tehdit eden Tuncel'in açıklamalarının, medeni bir insan davranışı olarak algılanamayacağını belirtti.

Tuncel'in, tehdit, şantaj dolu bir konuşmayla yeniden Türkiye'nin gündemine gelme çabası içinde bulunduğunu savunan Sertel, şunları kaydetti:

''Meclis üyesinin böyle konuşması onun akıl kapasitesinin yanı sıra yaşam kalitesini de ortaya koymaktadır. Bu şahıs bilmelidir ki, tehdit ettiği gazeteciler ve kamuoyunu bilgilendiren yayın organları olmasa toplum kör, sağır ve dilsiz olur. Bir partiden aday gösterildiği için belediye meclis üyesi seçilmiş olan bu şahsı basından özür dilemeye çağırıyoruz. Gazetecileri tehdit eden bu şahısla ilgili suç duyurusunda bulunuyor, savcı ve hakimleri göreve davet ediyoruz.''