BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Çelik'ten 'havuzlu villa' yanıtı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu'nun hükümet hakkında yaptığı açıklamalarına yanıt verdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar Kısıklı'daki villasının kiralık olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Hüseyin Çelik CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken "Başbakana kalpazan demek, haramiler, hırsızlar gibi mesnetsiz ithamlarda bulunmak Kılıçdaroğlu'nun tarz-ı siyaseti haline geldi" ifadelerini kullandı, CHP liderinin Baykal'ın Mercedes'ine binmediğini ancak gidip Audi A8 aldığını söyledi. Çelik "Kimsenin Musa gibi konuşup Firavun gibi davranmaya hakkı yok" diye ekledi, şunları söyledi:

MAHALLE DEDİKODUSU SİYASETİ
"Bütün terbiye sınırlarını zorlayarak, Sayın Başbakana 'kalpazan' demek, bütün hükümete ve AK Parti camiasına 'haramiler, hırsızlar, köşeyi dönenler, kul hakkı' gibi son derece çirkin itham ve iftiralarda bulunmak Sayın Kılıçdaroğlu için bir tarzı siyaset haline geldi. Bu tarzı, bu üslubu, bu mahalle dedikodusu siyasetini ayıplıyorum. Soğuk Savaş döneminden kalma bu köhnemiş anlayış bugüne kadar hiçbir siyasi kadroyu iflah etmedi, iktidar yapmadı. Sayın Kılıçdaroğlu, daha işin başındayken bu kör kuyudan kendisini ve partisini çıkarmalıdır."

MERCEDES'DEN İNİP A8'E BİND
İ "Son günlerde Başbakan Erdoğan'ın oturduğu evi, bindiği arabası, kullandığı uçağı gündeme getiriliyor. Halkımız kimin nerede oturduğuyla değil, halk için, Türkiye için neler yaptığıyla ilgileniyor. Sayın Kılıçdaroğlu, genel başkan olunca Baykal'ın bindiği Mercedes'e binmeyeceğim dedi, gitti Audi A8 aldı. Bunun Mercedes'ten geri kalan yanı var mı? Kılıçdaroğlu, Murat 124'e mi biniyor? Sayın Kılıçdaroğlu ata binerek genel merkeze gidip gelse, Anadolu'yu atla dolaşsa, bunun halka faydası olur mu?"

ERDOĞAN'IN EVİ KİRALIK
Başbakan Erdoğan'ın Üsküdar'da oturduğu villa kiralık. Başbakanın müşterek bir havuzu olunca bu söz konusu ediliyor, yazılıyor, çiziliyor, ama Kılıçdaroğlu'nun kooperatif ortağı olduğu sitenin havuzu çıkınca, 'ipotekliymiş, mütevaziymiş' gibi onun adına avukatlık yapan birçok insan türedi. Neredeyse içimde acıma duygusu belirdi, acaba Kocatepe'nin kapısına Sayın Kılıçdaroğlu için mendil falan sersek mi diye... Sayın Kılıçdaroğlu, ana muhalefet partisinin lideridir, Mercedes'e de binse yakışır, villada otursa da yakışır.

LEVY'NİN İFTARINA GİTMEM

Çelik, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy'nin vereceği iftar yemeği için kendisine henüz bir davet gelmediğini, gelmesi durumunda da bu davete katılmayacağını söyledi. Çelik, "Ben Türkiye'deki Musevi cemaatinin davetine iştirak ettim. Türkiye'deki Musevi cemaatinin başkanı olan Sami Herman ve Hahambaşı Sayın Haleva dün AK Parti Genel Merkezi'ndeki iftarda cemaatlerini temsilen bulundular. Bizim Türkiye'deki Musevi vatandaşlarımızla hiçbir problemimiz yok, İsrail halkıyla da hiçbir problemimiz yok" diye konuştu.

BAHÇELİ'YE ÇATTI


Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de hedef aldı. Bahçeli'nin konuşmalarını "ruh karartan", "felaket tellallığı yapan", "hakaretvari" olarak niteleyen Çelik MHP liderinin Ramazan mesajında bile bu tavrını devam ettirdiğini söyledi, "Bu nasıl bir ruh halidir? Ramazan bile sizde gönül inceliği oluşturmadı mı?" diye sordu.