BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
HABER /  GÜNCEL

Dört ilde engelli çalışanlar için idari izin

Trabzon, Samsun, Kocaeli ve Rize'de hava durumu raporları yoğun kar yağışını işaret etti, valilikler engelli ve hamile personel için 21 Ocak Salı günü idari izinli sayılacağını duyurdu.

Abone ol

Trabzon, Samsun, Kocaeli ve Rize'de yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Valilikler, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle engelli ve hamilelerin 26 Ocak Salı günü idari izinli sayılacağını duyurdu.

Samsun'da kar nedeniyle engelli ve hamilelerin yarın idari izinli sayılacağı bildirildi. Vali İbrahim Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar nedeniyle olumsuz hava koşullarının oluştuğuna işaret etti.

Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin 26 Ocak Salı günü idari izinli sayılacağını duyurdu.

KOCAELİ'NDE HAVA DURUMU

Kocaeli'nin bazı ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yarın eğitime ara verildi.

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Derince, İzmit, Kandıra, Kartepe, Başiskele ve Gölcük ilçelerinde olumsuz hava şartlarının devam etmesi nedeniyle özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde 26 Ocak Salı eğitime ara verildiği kaydedildi.

İlçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında görevli, engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışı sebebiyle, Trabzon'daki kamu kurumlarında çalışan hamileler, kronik hastalığı olanlar ve engellilere, yarın idari izin verildi.

TRABZON'DA KAR KALINLIĞI 2 METREYE ULAŞTI

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte önceki gün başlayan yoğun kar yağışının halen sürdüğü ve kar kalınlığının sahilde 60 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 1,5 ile 2 metreye ulaştığı belirtilerek, bu durumun yaşamı olumsuz etkilediği kaydedildi.

Olumsuz hava koşullarının sürdüğü anlatılan açıklamada, "İlimizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamile bayanlar, 26 Ocak 2016 tarihinde bir gün idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.Doğu Karadeniz'i etkisi altına alan kar nedeniyle yarın, Rize'deki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personele izin verildiği, özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinde de eğitime ara verileceği bildirildi.

RİZE VALİLİĞİ'NDEN İDARİ İZİN

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşullarının devam ettiği ve kent genelinde aralıklarla karın etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinde 26 Ocak Salı günü eğitime ara verildiği kaydedilen açıklamada, "Aynı tarihte kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, vatandaşların buzlanma, çığ ve çatılardan düşebilecek kar kütlelerine karşı dikkatli olması ve zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları da istendi.

Öte yandan, İl Futbol Temsilciliği tarafından bu hafta oynanması planlanan her yaş grubundaki amatör futbol müsabakaları da kar sebebiyle ertelendi.