BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Donmak üzere olan yavru Şahin için seferberlik

İstanbul’da donmak üzere olan ve uçamayan yavru Şahin, ekipleri seferber etti. Duyarlı vatandaşların ihbar ettiği Şahin, Sancaktepe Belediye...

Abone ol

İstanbul’da donmak üzere olan ve uçamayan yavru Şahin, ekipleri seferber etti. Duyarlı vatandaşların ihbar ettiği Şahin, Sancaktepe Belediyesi ekipleri tarafından korunma altına alındı. Tedavisi yapılan yavru Şahin, uçacağı günü iple çekiyor.
Diyarbakır’da öldürülen Leopar Türkiye gündemini uzun süre meşgul ederken, bu kez yırtıcı bir kuş olan Şahin, donmaktan son anda kurtarıldı. Sancaktepe’de yerde hareketsiz bir kuşun yattığını gören vatandaşlar durumu hemen Sancaktepe Belediyesi ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay gelen Sancaktepe Belediyesi Veteriner İşleri ekipleri, donmak üzere olan Şahin’i koruma altına aldı. Tedavisi yapılan yavru Şahin’in sağlık durumunun gayet iyi olduğu ancak uçamadığı tespit edildi.
BEBEK GİBİ ELLE BESLENİYOR
Sancaktepe Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi’nde tedavisi süren Şahin, adeta bir bebek gibi elle besleniyor. Tavuk eti yedirilen Şahin için kanat güçlendirme çalışması yapılıyor. Hayvanın bakımı ile yakından ilgilenen Veteriner Hekim Mustafa Sağıroğlu, “Gelen ihbar üzerine, yavru Şahinimizi yuvasından düşmüş halde bulduk. Uçamadığını tespit ettik. Belediyemizin geçici bakım evinde, uçuncaya kadar bizim misafirimiz olacaktır. Sağlık durumu gayet iyi. Yavru durumda olduğu için kanatları güçlenene, kendi kendine bakacağından emin olana kadar, elimizle besleyip doğal yaşamına geri salacağız. Tavuk eti ile besliyoruz” dedi.
(İHA)