BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,73
ALTIN 2.433,65
HABER /  DÜNYA

Fırat Arslan şampiyonluk için dövüşecek

Türk boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu unvanını taşıyan başarılı boksör Fırat Arslan, yeniden dünya şampiyonluk maçına çıkıyor. <br/...

Abone ol

Türk boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu unvanını taşıyan başarılı boksör Fırat Arslan, yeniden dünya şampiyonluk maçına çıkıyor.
Stuttgart kentindeki Hans-Martin-Schleyer Halle spor salonunda gerçekleşecek olan karşılaşma Alman televizyon devi ARD tarafından dünyanın birçok ülkesinden naklen yayınlanacak. Bosna asıllı Alman boksör Marco Hcuk’a karşı yumruk sallayacak olan sporcumuz, daha önce de Huck ile karşılaşmış ve müsabakayı dünya boks otoritelerinin kanaatlerine göre kazanmıştı, ancak masa hakemlerinin verdiği karar salonda soğuk duş etkisi yapmış ve boksörümüz yenik sayılmıştı. Bunun üzerine Arslan’ın avukatları ve ekibi devreye girerek itiraz etmişlerdi ve maçın tekrarına karar verilmişti. İşte bu rövanş niteliği de taşıyan tarihi öneme sahip karşılaşma 25 Ocak Cumartesi gecesi tekrar gerçekleştirilecek.

ARSLAN: "BOMBA GİBİYİM"
Antrenman kampından basın danışmanı Vedat Alyaz, aracılığıyla bir açıklama gönderen Fırat Arslan, Mükemmel bir performansa sahip olduğunu belirterek, "Ben hakka inanırım. 25 Ocak’ta hak yerini bulacak. Hakkım olan kemerimi benden almışlardı şimdi bu kemeri geri almanın zamanı geldi. Ekibimle birlikte mükemmel bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Çok şükür şimdiye kadar herhangi bir sakatlık olmadı, umuyorum ki maça kadar da bir aksilik olmaz. Ben iddialı konuşmayı sevmem ve her zaman realist kalmayı yeğlerim. Bu maç benim için bir rövanş niteliği taşıyor. En büyük amacım altın kemeri kazanarak ülkemin adını dünya profesyonel boks tarihine altın harflerle yazdırmaktır. Gençlere örnek olarak, temiz ve dürüst bir boks ile de dünyanın zirvesine çıkmanın mümkün olduğunu göstermek istiyorum. Bu maçı kazanacağıma olan inancım tamdır" şeklinde konuştu.

VEDAT ALYAZ: "DÜNYA REKORU KIRACAĞIZ"
Boksörümüzün basın danışmanı Vedat Alyaz, karşılaşmanın ayrı bir özelliğinin daha olduğunu vurgulayarak, "Yarı ağır sıklet boksta şimdiye kadar dünya şampiyonu olmuş boksörlerden yaşı en büyük olanı 42 idi. Fırat şu anda 43 yaşında ve şayet bu kemeri kazanırsa bu alanda da bir dünya rekoru kırarak tarihe geçecektir. Fırat Arslan, şu anda formunun zirvesinde ve yaşı ilerledikçe daha da güçlenen bir boksör olarak dünya boks otoritelerini hayretlere düşürmektedir. Ayrıca, Türk boks tarihinde ikinci kez dünya şampiyonluğunu getiren ilk ve tek boksör unvanın da kazanacaktır bu müsabaka ile. Boksörümüzün sponsorları olan Gazi, Wirsol ve Çelik şirketleri de bu müsabakaya hazırlanabilmemiz için ellerinden gelen her türlü desteği sağladılar. Bu kadar mükemmel bir atmosferden dünya şampiyonluğu çıkacağına olan inancımız tamdır. 25 Ocak gecesi tüm vatandaşlarımızı gerek televizyondan gerekse internet ortamından bize desteğe bekliyoruz" dedi.
(İHA)